spot_img
AcasăActualitatePoliticRĂMÂNE CUM S-A STABILIT – Sesizarea PNL privind alegerea primarilor în două...

RĂMÂNE CUM S-A STABILIT – Sesizarea PNL privind alegerea primarilor în două tururi, respinsă

DISTRIBUIȚI

Liberalii au contestat în instanță organizarea alegerilor locale într-un singur tur fără succes până acum. Curtea de Apel Bucureşti a respins, vineri, plângerea formulată de PNL pe tema organizării localelor în două tururi de scrutin.

Astfel, judecătorii au respins cererea PNL de anulare a hotărârii de guvern care prevede organizarea alegerilor locale pe 5 iunie într-un singur tur de scrutin.

De asemenea, instanța a respins solicitarea liberalilor de sesizare a Curții Constituționale cu o excepție de neconstituționalitate a dispozițiilor art. 101 alin.2 din Legea 115/2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale.

Hotărârea nu este însă definitivă, poate fi contestată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. „Respinge cererea de sesizare a Curții Constituționale cu excepția de neconstituționalitate a prevederilor art. 101 alin. 2 din Legea nr. 115/2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale, pentru modificarea Legii administrației publice locale nr. 215/2001, precum și pentru modificarea și completarea Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleșilor locali, ca inadmisibilă. Respinge cererea în anularea HG nr. 51/2016 privind stabilirea datei alegerilor locale din anul 2016 ca neîntemeiată. Cu drept de recurs în termen de 48 de ore de la pronunțare, în ceea ce privește soluția data cererii de sesizare a Curții Constituționale, respectiv în termen de 15 zile de la comunicare, în ceea ce privește soluția dată fondului cauzei, cererea de exercitare a căii de atac urmând a fi depusă la prezenta instanță, Curtea de Apel București — Secția a VIII-a contencios administrativ și fiscal”, se menționează în decizia instanței.

La începutul acestei luni, copreședintele PNL Alina Gorghiu declara că încă speră în organizarea de alegeri locale în două tururi. Potrivit acesteia, și în cazul unei decizii cu câteva zile înainte de data alegerilor (5 iunie), acestea se pot amâna două săptămâni.

 

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA