spot_img
Acasăsinucidere maramuresRĂDĂCINI – Mitropolitul Andrei a participat la hramul Bisericii din Oarța de...

RĂDĂCINI – Mitropolitul Andrei a participat la hramul Bisericii din Oarța de Sus

DISTRIBUIȚI

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în Duminica a 2-a după Paști, numită și Duminica Sfântului Apostol Toma, în satul natal, Oarța de Sus, județul Maramureș.

Cu prilejul sărbătoririi hramului locașului de cult și împlinirii a 50 de ani de la sfințirea lui, ÎPS Părinte Andrei a săvârșit Sfânta Liturghie, pe un altar de vară din preajma bisericii.

ÎPS Părinte Andrei a fost înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, iar după citirea Evangheliei a rostit un cuvânt de învățătură în care a subliniat că fiecare dintre noi avem șansa unei întâlniri directe cu Dumnezeu prin Sfânta Împărtășanie, asemeni Sfântului Apostol Toma: „Și eu și fiecare dintre voi putem avea această experiență directă a întâlnirii cu Hristos la Sfânta Liturghie, pentru că pâinea se frânge aici și din coasta străpunsă a Domnului Iisus Hristos curg torente de har. La Sfânta Liturghie putem avea experiența plenară a prezenței Domnului Iisus Hristos, pentru că ea este un ospăț al credinței”.

 

La final, părintele paroh, Dumitru Vlad i-a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Andrei pentru prezența în mijlocul credincioșilor și pentru purtarea de grijă pe care o are față de comunitatea din Oarța de Sus. În cadrul slujbei copiii s-au împărtășit, iar la final Ierarhul le-a împărțit acestora cărți de rugăciuni.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA