AcasăAlteleEconomic"RABLA CLASIC 2016" - A demarat programul de înnoire a parcului auto...

„RABLA CLASIC 2016” – A demarat programul de înnoire a parcului auto pentru cetățeni

DISTRIBUIȚI

Persoanele fizice își pot cumpăra, începând de marți, un autoturism nou prin Programul „Rabla”, de la producătorii și dealerii autorizați.

Comitetul de avizare al Administrației Fondului pentru Mediu (AFM) a aprobat lista finală a producătorilor validați să participe în Programul Rabla 2016. Astfel, în acest an, au fost depuse 116 dosare din partea producătorilor/dealerilor auto, din care 105 dosare au fost aprobate și 11 respinse.

Totodată, au fost depuse de către producătorii/dealerii auto 15 contestații, din care 4 au fost aprobate.

Ministerul Mediului precizează că, începând din 14 iunie 2016, AFM va încheia contracte de finanțare cu producătorii/dealerii validați în Program, iar lista finală a acestora va fi publicată, ulterior, pe site-ul instituției.

În 2016, Programul „Rabla” este structurat pe două componente: „Rabla Clasic” — prin care românii pot beneficia de o primă de casare pentru achiziția unui autovehicul nou în schimbul unui autovehicul vechi și „Rabla Plus” — program nou, prin care este stimulată achiziția unui autovehicul nou pur electric sau nou electric hibrid, fără obligativitatea casării un autovehicul vechi.

Obligația casării intervine doar pentru cei care doresc să cumuleze finanțarea acordată prin acest nou program cu cea din Programul „Rabla Clasic”.

Pentru acest an, bugetul alocat celor două programe este de 220 milioane de lei, din care 75 milioane de lei sunt alocate extensiei „Rabla Plus”, atât pentru achiziționarea de autovehicule noi electrice și electrice hibride, cât și pentru finanțarea rețelei de stații de încărcare a acestora.

Sursa: Agerpres.ro

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA