spot_img
AcasămodelePUTEREA CELOR MULȚI - 70.000 de lei s-au strâns pentru salvarea casei...

PUTEREA CELOR MULȚI – 70.000 de lei s-au strâns pentru salvarea casei lui Iuliu Maniu

DISTRIBUIȚI

Până în prezent, în campania de strângere de fonduri demarată în urmă cu şase luni s-au acumulat 70.000 de lei, bani cu care iniţiatorii proiectului vor să demareze lucrările de consolidare a fundaţiei.

„În total s-au strâns 70.000 de lei. Noi deja am contactat două firme de construcţii, avizate pentru monumentele istorice, care au mai lucrat în Sălaj, care ne-au făcut oferte. Sperăm să ne decidem în scurt timp şi să începem lucrările de consolidare a fundaţiei. Ca principali donatori, singura instituţie este Primăria Şimleu Silvaniei, Fundaţia Corneliu Coposu din Bucureşti, iar în rest sunt oameni simpli, oameni care donează. Vă pot da un exemplu. Cineva care lucrează în străinătate trimite atunci când poate câte 10 euro şi a trimis cred că de şase sau şapte ori. Sunt oameni simpli, din toată ţara. Foarte mulţi sunt şi din străinătate, din Canada, din Statele unite”, a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, Cristian Borz, preotul greco-catolic din Bădăcin.

Preotul a precizat că în sprijinul proiectului de reabilitare a casei memoriale a lui Iuliu Maniu, aflată actualmente în colaps, a venit recent şi Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului (IICCMER), cu care parohia a semnat recent un acord de colaborare pentru dezvoltarea unor proiecte culturale vizând refacerea memoriei marelui politician român.

În protocol se arată că IICCMER va sprijini demersurile de restaurare a casei lui Iuliu Maniu, mai întâi prin încercarea de atragere a unor fonduri europene, iar mai apoi prin crearea unui spaţiu memorial-muzeografic în această casă.

De asemenea, IICCMER va institui, începând cu anul viitor, un premiu Maniu-Brătianu, ce va fi acordat personalităţilor care se implică în păstrarea memoriei, valorilor şi simbolurilor naţionale.

Cei care vor să se alăture campaniei și să contribuie, astfel, la salvarea unei pagini din istoria națională o pot face depunând orice sume de bani în conturile:

Lei: RO22 RZBR 0000 0600 0208 5400

Euro: RO18 RZBR 0000 0600 0289 9205

Dolari: RO11 RZBR 0000 0600 1092 7730

Cont PayPal: [email protected]

– deschise la Raiffeisen Bank, Agenţia Şimleu-Silvaniei, jud. Sălaj.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA