AcasăEvenimentPSD-UNPR-PC propune pentru Parlamentul European cei mai buni candidaţi

PSD-UNPR-PC propune pentru Parlamentul European cei mai buni candidaţi

DISTRIBUIȚI

Lansarea candidaţilor Alianţei electorale PSD-UNPR-PC pentru alegerile europarlamentare a început sâmbătă, la Romexpo, la eveniment fiind prezent şi preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz.

La acţiunea de la Romexpo, alături de preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, de preşedintele executiv al PSD, vicepremierul Liviu Dragnea, precum şi de preşedinţii UNPR şi PC, Gabriel Oprea, respectiv Daniel Constantin, şi primarul Capitalei, Sorin Oprescu, au participat şi liderii organizaţiilor din teritoriu, membri de partid, dar şi simpatizanţi ai celor trei formaţiuni politice.

Premierul Victor Ponta a declarat, sâmbătă, că alianţa electorală PSD-UNPR-PC propune pentru Parlamentul European cei mai buni candidaţi, dar şi cele mai frumoase şi mai bine pregătite doamne. ”Sunt extraordinar de mândru că sunt român.

Astăzi cerem sprijinul românilor pentru candidaţii noştri la PE. Cred că avem cei mai buni candidaţi, cele mai frumoase doamne, dar şi cele mai bine pregătite pentru a ne reprezenta în PE. Avem oameni cu experienţă, buni profesionişti şi oameni tineri, care vor reprezenta cu mândrie România în Europa, vor reprezenta cu mândrie Europa. Vor arăta că suntem cu adevărat români şi că locul nostru este în Europa. Sunt convins că vom fi în continuare o Românie puternică într-o Europă unită”, a spus Ponta.

PSD Maramureş a avut 50 de reprezentanţi la lansarea candidaţilor pentru Parlamentul European. Alături de preşedintele filialei judeţene a PSD Maramureş, Gabriel Zetea s-au aflat primarii localităţilor din Maramureş, viceprimarii, parlamentarii PSD.

 Martin Schulz, preşedintele Parlamentului European: Românii au un cuvânt de spus în legătură cu ce fel de Europă îşi doresc

Românii au un cuvânt de spus în legătură cu cel fel de Europă îşi doresc şi ar trebui să se gândească la faptul că Parlamentul European ia decizii despre lucruri importante care îi afectează direct şi să nu se abţină de la dreptul la vot la alegerile europene din luna mai.’Uniunea Europeană decide în legătură cu multe lucruri care afectează viaţa de zi cu zi a tuturor cetăţenilor europeni, inclusiv a românilor. Viaţa dumneavoastră, la fel ca a mea, este afectată direct de procesul de luare a deciziilor. Acum, cetăţenii, prin votul lor prin care trimit parlamentari în Parlamentul European, decid direct cine are o majoritate în Parlamentul European şi cine nu, deoarece Parlamentul European votează viitorul preşedinte al Comisiei’, a spus preşedintele Parlamentului European.

 Daniel Constantin, liderul Partidului Conservator: PSD-UNPR-PC are cea mai bună listă pentru Parlamentul European

Fiecare dintre cele trei partide a propus pe listă oameni profesionişti şi ‘mândri că sunt români’. ‘Cel mai important este că am dovedit – PSD-UNPR-PC – că suntem mai uniţi şi mai puternici ca niciodată. Acesta este şi mesajul nostru în campanie. Toată armata alianţei PSD-UNPR-PC este aici şi este pregătită de luptă. (…) Eu cel puţin sunt mândru, alături de Victor Ponta şi de Gabriel Oprea, că am reuşit să avem cea mai bună listă pentru PE.

 Gabriel Oprea, preşedinte UNPR: Victor Ponta are obligaţia să ajungă preşedintele României

Preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, a declarat sâmbătă că Victor Ponta are obligaţia să ajungă preşedintele României pentru că aparţine unei generaţii noi de politicieni care a imprimat o altă mentalitate în politica românească.

„Victor Ponta are obligaţia să ajungă preşedintele României pentru ca România să aibă parte de o adevărată schimbare, una clară, ireversibilă şi absolut necesară pentru întreaga societate românească, pentru a fi mândri că suntem români”, a spus Oprea, la lansarea candidaţilor Alianţei PSD-UNPR-PC.

 Sorin Oprescu: Alianţa forţelor de stânga are menirea de a coagula în jurul ei tot ce este mai bun

Alianţa forţelor de stânga are menirea şi puterea de a coagula în jurul ei tot ce este mai bun în societatea românească, a declarat sâmbătă primarul Capitalei, Sorin Oprescu, arătând că priveşte cu încredere către candidaţii stângii pentru Parlamentul European. „Am convingerea că ei vor reprezenta ţara aşa cum se cuvine, îşi vor face treaba cu seriozitate şi responsabilitate pentru bunul mers al

Europei, nu ne vor dezamăgi şi ne vor face să fim mândri de ei. Suntem în Europa, avem suportul UE în demersurile noastre, iar UE se poate baza pe noi. Suntem parteneri serioşi ai Europei. Vă doresc succes în alegerile europarlamentare şi realizarea obiectivelor României şi ale Europei”, a spus Oprescu, la evenimentul de lansare a candidaţilor Alianţei PSD-UNPR-PC pentru alegerile europarlamentare. Oprescu a susţinut în discursul său că nu mai vrea o ”Românie neagră”. El a recunoscut că din PSD îşi trage rădăcinile şi niciodată nu o să se dezică de acest lucru, subliniind că stânga din România are un potenţial valoros.

 Victor Ponta: Dacă veţi considera că eu trebuie să fiu acel candidat la Preşedinţie, voi candida

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a prezentat, sâmbătă, viziunea sa cu privire la profilul unui ‘adevărat preşedinte al României’, afirmând că dacă colegii săi din alianţa electorală PSD-UNPR-PC vor considera că se potriveşte, atunci va candida la alegerile prezidenţiale din noiembrie.

‘În 2004, în 2009 am luptat cu toate puterile mele ca Traian Băsescu să nu ajungă preşedintele României, pentru că eu cred că un preşedinte adevărat este unul care uneşte şi nu dezbină, este unul care ne face cinste şi nu ne face de ruşine, care îşi iubeşte compatrioţii şi manifestă solidaritate faţă de pensionari, de militari, de jandarmi, de profesori, de medici, de toţi cei care muncesc în această ţară.

Un adevărat preşedinte este cel care promovează dialogul în special cu cei care nu sunt de acord cu el. Un preşedinte îşi iubeşte şi îşi respectă propria familie, dar respectă şi familia oricărui alt om. Cred în această valoare. Eu cred că România are nevoie de un preşedinte care crede şi se teme de Dumnezeu, care poate să spună ‘Am greşit’, ‘Îmi cer iertare’. Eu cred că împreună cu dvs. vom găsi acel preşedinte şi îl vom sprijini pentru a face toate aceste lucruri pe care românii le aşteaptă. Voi fi, ca şi în 2004 şi în 2009, în prima linie a acestei bătălii. De data asta cred că voi câştiga, vom câştiga. Dacă veţi considera că eu trebuie să fiu, bineînţeles că voi fi acel candidat”, a precizat Ponta.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA