AcasăEvenimentPSD și PP-DD au semnat un protocol de colaborare și susținere reciproca

PSD și PP-DD au semnat un protocol de colaborare și susținere reciproca

spot_img

DISTRIBUIȚI

Centrul Millenium din Baia Mare a fost locul unde in data de 11 iulie a fost semnat un protocol de colaborare și sustinere reciproca in plan politic si administrativ intre organizatia judeteana a PSD Maramures, presedinte Gabriel Zetea, respectiv organizatia judeteana a PP-DD, presedinte Pamfil Cristea.La ceremonie a participat si secretarul de stat Dragos Titea, parlamentari ai PSD, dar si reprezentanti ai Partidului Poporului-Dan Diaconescu. 

Gabriel Zetea: ”Protocolul de colaborare cu PP-DD a fost semnat în interesul Maramureșului”

Vineri, 11 aprilie 2014, în Sala Millennium din Baia Mare, PSD Maramureș și PP-DD Maramureș au semnat un protocol de colaborare administrativ și politic al cărui scop este acela de a stabili pacea în consiliile locale și Consiliul Județean Maramureș, pentru ca proiectele în folosul comunităților să poată fi aprobate și duse la bun sfârșit.

Semnatarii protocolului au fost Gabriel Zetea, președintele PSD Maramureș și Pamfil Cristea, președintele PP-DD Maramureș. Alături de liderul județean al Partidului Social Democrat, filiala Maramureș s-a aflat și secretarul executiv al partidului și secretar în Ministerul Transporturilor, Dragoș Titea, senatorul Liviu Marian Pop, deputatul Gheorghe Șimon, consilierul județean Cosmin Drulea, președintele TSD Maramureș, Cosmin Butuza. Pe de altă parte, din partea PP-DD Maramureș au participat și consilierii județeni, Marius Mărginean și Ioan Costiuc, consilierul municipal Dorel Mureșan, secretarul executiv al filialei, Viorel Pop, viceprimarul orașului Cavnic, Vladimir Petruț.

Gabriel Zetea, președinte PSD Maramureș: ”Acest protocol dorește rezolvarea problemelor în comunități”

”Semnăm, astăzi, protocolul politic și administrativ înte PSD Maramureș și PP-DD Maramureș. Liderul județean al filialei Partidului Poporului – Dan Diaconescu a acceptat o formula corectă de colaborare în plan politic și administrativ la nivelul județului Maramureș. Discutăm, de cel puțin un an, despre problemele care au apărut în majoritatea consiliilor locale, după alegerile din 2012. De multă vreme am cerut tuturor formațiunilor politice să dezbrace haina politică atunci când intră în Consiliul Local sau Consiliul Județean, fiindcă acolo trebuie să primeze interesele comunității și nu orgoliile personale. Am invitat toate partidele politice să facă acest lucru, să punem interesul cetățeanului în prim-plan. În acest protocol sunt prevăzute detaliile privind colaborarea între cele două partide, punctual, pentru a putea menține proiectele benefice la nivelul județului Maramureș și al comunităților locale. La Dragomirești, de exemplu, acolo unde primarul nu se înțelege cu Consiliul Local, trebuie să găsim o punte de a rezolva animozitățile. Aceste dispute nu fac bine cetățenilor, fiindcă nu trec proiecte, nu putem discuta de rectificare bugetară, este un blocaj care trebuie clarificat. Nu putem pierde o finanțare de la Ministerul Dezvoltării fiindcă oamenii nu se înțeleg”, a conchis președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea.

Pamfil Cristea, președinte PP-DD: ”Discuțiile utile ale ultimelor luni s-au concretizat în semnarea protocolului”

Liderul județean al PP-DD Maramureș, Pamfil Cristea a declarat că discuțiile între cele două formațiuni se poartă de luni bune, fiind vorba de idei valoroase privind colaborarea în consiliile locale și în Consiliul Județean Maramureș, în beneficiul cetățenilor. ”După doi ani de mandat ai consilierilor PP-DD s-a ajuns la concluzia că cea mai bună soluție este colaborarea și nu acea de a crea animozități. Sperăm să derulăm cât mai multe proiecte benefice la nivelul consiliilor locale, fiindcă pe parcursul ultimelor luni, am găsit o deschidere totală din partea președintelui PSD Maramureș, Gabriel Zetea pentru a face lucruri bune împreună”, a subliniat Pamfil Cristea. Din partea PP-DD au mai luat cuvântul consilierul județean, Marius Mărginean și consilierul municipal, Dorel Mureșan, ambii subliniind faptul că această colaborare se dorește a fi una de durată, cu rezultate cât mai bune în fiecare comunitate din Maramureș.

Dragoș Titea, secretar de stat în Ministerul Transporturilor: ”Să muncim pentru oameni”

”Felicit președinții celor două organizații că au ajuns la un numitor comun, că această colaborare s-a parafat și pe hârtie. Acum trebuie să muncim pentru oameni, în interesul lor, să fim aproape de locuitorii acestui județ și nevoile lor să fie prioritare. Și vom reuși acest lucru, deoarece PSD nu este doar un partid mare, este și un partid care se ține de cuvânt”, a precizat secretarul executiv al PSD MM, Dragoș Titea.

Și senatorul PSD al Colegiului 3, Maramureș Nord, Liviu Marian Pop s-a arătat mulțumit de acest protocol, însă nu a uitat să facă un apel la primarii liberali, care nu se regăsesc nici în PNL, nici în aripa Tăriceanu și nici în PMP. ”Toți cei care doresc o schimbare dar nu doresc să-și piardă mandatul, sunt așteptați să se înscrie în Fundația Liviu Marian Pop”, a conchis senatorul, arătând și faptul că dorința tuturor este aceea de a face cât mai mult din ce au promis în campaniile locale.

Ultimul la cuvânt, dar nu cel din urmă, deputatul Colegiului 5, Borșa-Vișeu, Gheorghe Șimon, care a precizat că în timp ce forțele de dreapta încearcă o coalizare a puterii, este momentul ca la fel să facă și partidele de stânga. ”PP-DD este un partid care, alături de PSD, poate reprezenta România. Sper într-o bună colaborare, concomitent cu pregătirea asiduă a campaniei electorale”, a subliniat și deputatul PSD, Gheorghe Șimon.

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA