AcasăOPINIIPSD, o echipă de judeţeană, nu de Liga Campionilor

PSD, o echipă de judeţeană, nu de Liga Campionilor

DISTRIBUIȚI

PSD încă nu şi-a revenit din şocul suferit după reînscăunarea lui Traian Băsescu. Dacă nu ar fi atât de bulversaţi, social-democraţii nu l-ar fi desemnat pe Liviu Dragnea să se ocupe de campania electorală pentru alegerile din 9 decembrie. Cu domnul Dragnea pe post de strateg al partidului, PSD a obţinut înfrângeri multe. Social-democraţii n-au câştigat alegerile generale din 2008, au pierdut Preşedinţia României în 2009, iar în vara acestui an nu au fost capabili să-i lase pe Augustin Zegrean, Daniel Morar şi Laura Codruţa Kovesi fără şef.
PSD încă nu a priceput că încercarea de demitere a lui Traian Băsescu a dat greş din cauză că nu a ştiut să-şi facă aliaţi în Occident. PSD nu înţelege că pentru a-şi asigura succesul la alegerile generale va trebui să-şi găsească susţinători în Vest şi să stopeze criticile formulate la adresa Guvernului USL de reprezentanţi ai Uniunii Europene şi ai Statelor Unite ale Americii. Or, secretarul general al PSD, preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman Liviu Dragnea, nu pare nimerit să se ocupe de aşa ceva.

E greu de crezut că domnul Dragnea de la Teleorman cunoaşte în Occident pe altcineva în afară de paznicii de la magazinele de ceasuri scumpe şi de foştii săi colegi de şcoală care şi-au găsit un rost pe la Berlin, Paris sau Bruxelles.

Liviu Dragnea poate cel mult să se ocupe de o campanie electorală din judeţul Teleorman. La experienţa pe care o are, acesta ştie cum se închiriază autobuzele pentru votanţi, când trebuie încinse grătarele pentru mici şi câte felii de salam şi sticle de bere îl fac pe un alegător să se prezinte la urne.

Cu Liviu Dragnea şef de campanie, PSD poate spera la un rezultat bun numai în Teleorman. Dar nu peste tot, ci doar în câteva din comunele judeţului. Cu Liviu Dragnea conducător de joc, PSD arată ca o echipă înscrisă în campionatul judeţului Teleorman, şi nu ca una de Liga Campionilor.
Sorin Avram

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA