AcasăActualitateSocialPREVEDERILE NOII LEGI A SALARIZĂRII - Bugetarii nu mai primesc tichete de...

PREVEDERILE NOII LEGI A SALARIZĂRII – Bugetarii nu mai primesc tichete de masă începând cu 2018

spot_img

DISTRIBUIȚI

PREVEDERILE NOII LEGI A SALARIZĂRII Noua lege a salarizării bugetare prevede, printre altele, ca, de anul viitor, bugetarii să nu mai primească tichete de masă.

Acestea vor fi înlocuite cu o indemnizație anuală de hrană. Valoarea acesteia se va situa la nivelul a două salarii minime brute pe țară.

Practic, aceasta va fi acordată proporțional cu timpul efectiv lucrat în luna anterioară.

Potrivit legii salarizării, de acești bani vor beneficia bugetarii. „Cu excepția personalului din sectorul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională care, potrivit legii, beneficiază de drepturi de hrană”.

În plus, documentul stabilește că indemnizația de hrană nu va fi acordată persoanelor care ocupă funcții de demnitate publică, alese și numite.

Legea ar urma să fie valabilă şi pentru domeniul privat. Însă aici patronii vor decide dacă vor oferi în continuare bonurile de masă sau vor acorda norma de hrană, care va fi supusă impozitării.

Măsura va afecta cel puțin un milion și jumătate de români.

Conform Legii nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masă, acestea reprezintă o alocație individuală de hrană. Oferirea lor reprezintă o opțiune pentru angajator, nu însă și o obligație.

Sursa info

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA