AcasăActualitateSocialPROXIMITATE - Peste 100 de administratori de societăți comerciale, în atenția polițiștilor...

PROXIMITATE – Peste 100 de administratori de societăți comerciale, în atenția polițiștilor maramureșeni

DISTRIBUIȚI

Infracţionalitatea contra patrimoniului, furtul în mod special, este un domeniu al criminalităţii care se poate produce uneori şi pe fondul neasigurării corespunzătoare a bunurilor şi proprietăţii de către cetăţeni.

Pornind de la premisa că „un om informat este un om prevenit”, poliţiştii de proximitate au derulat activităţi de sensibilizare a administratorilor de unităţi comerciale cu privire la cele mai importante măsuri de prevenire a furturilor.

Peste 100 de administratori de societăţi comerciale: case de schimb valutar, case de amanet, magazine cu program non-stop, patiserii, puncte de distribuire a presei şi chioşcuri de distribuire a biletelor Urbis, au fost în această săptămână în atenţia poliţiştilor de proximitate ai Biroului de Ordine Publică Baia Mare.

Administratorii şi lucrătorii comerciali ai acestor unităţi au fost informaţi cu privire la cele mai frecvente moduri de operare folosite de infractori, astfel încât să fie în măsură să adopte cele mai potrivite măsuri antivictimale, în scopul descurajării potenţialilor infractori. Totodată, aceştia au fost preveniţi cu privire la riscurile introducerii de bancnote false în circuitul comercial.

În acelaşi context, au fost distribuite şi afişate în locuri publice afişele şi pliantele realizate pentru susţinerea campaniei de prevenire a furturilor din locuinţe „Neglijenţa – invitaţie deschisă la furt”.

Ţinând cont de apropiatele sărbători pascale şi de riscurile asociate activităţilor specifice pentru acest interval (spre exemplu, aglomeraţia din magazine şi din zona limitrofă), poliţiştii vor continua activităţile preventive pentru menţinerea siguranţei cetăţenilor, cărora le recomandă să fie vigilenţi, prevăzători şi să nu faciliteze, prin neglijenţa lor, activitatea infractorilor.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA