Acasă Eveniment PROTOCOL SEMNAT DE GUVERN - Aparatură medicală pentru Centrul de Radioterapie al...

PROTOCOL SEMNAT DE GUVERN – Aparatură medicală pentru Centrul de Radioterapie al Spitalului Județean „Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare

DISTRIBUIȚI

PROTOCOL SEMNAT DE GUVERN  Joi, 9 noiembrie 2017, la Guvern a avut loc ceremonia de semnare a contractelor pentru dotarea cu sisteme complete de radioterapie a spitalelor județene din Baia Mare, Constanța și Galați, dar și pentru Spitalul Universitar de Urgență Elias și Institutul Oncologic București. Contractele au fost semnate de ministrul Sănătății, Florian Bodog, și de Jaroslaw Lange, reprezentant al companiei Elekta Limited UK, furnizor al echipamentelor medicale. La ceremonie au participat și Gabriel Zetea, președintele CJ Maramureș, Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean (CJ) Constanța și Costel Fotea, președinte CJ Galați.


Contractul de furnizare de echipamente de radioterapie nr 8362RO-ICB G/C1/3.1, încheiat între Ministerul Sănătății și asocierea formată din Elekta Limited și SC Medlimpex 95 SRL prevede executarea de lucrări civile de construcții necesare în vederea instalării echipamentelor de radioterapie, respectiv accelerator linear de particule, modernizarea computerului tomograf, sistem de planificare al tratamentului și stații de conturare (TPS/CS) și modernizarea celor existente, sistem de înregistrare și verificare (R&V), seturi de imobilizare pentru accelerator și CT stimulator, set complet de dozimetrie.

Echipamentele sunt destinate bunei funcționări și asigurarea tratamentului pacienților în cadrul secției de oncologie medicală a Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare. Secția de oncologie medicală a Spitalului Județean a fost inclusă pentru dotare în proiectul „Reforma Sectorului Sanitar-Îmbunătățirea Calității și Eficienței Sistemului Sanitar” finanțat prin acordul de împrumut dintre România și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

Prezent la ceremonia de la Palatul Victoria, vicepremierul Marcel Ciolacu a declarat că este pentru prima oară când România investește în radioterapie. În cadrul ceremoniei, vicepremierul Marcel Ciolacu a afirmat că în România sunt necesare cât mai multe investiții în domeniul sănătății.

La rândul său, ministrul Sănătății, Florian Bodog, a afirmat că prin achiziția acestor echipamente se continuă proiectul cu Banca Mondială. Acesta a mulțumit și conducerilor celor cinci spitale care vor fi dotate cu echipamente de radioterapie, dar în special ec. Sorina Pintea, managerul Spitalului Județean ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, care din resurse proprii a construit buncărul și este gata pentru a primi echipamentul. Ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa, a precizat că prin acest proiect Guvernul face “un pas înainte” pentru împlinirea promisiunilor sale.

Și președintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea a luat cuvânt în cadrul acestei ceremonii de semnare a unui contract care reprezintă foarte mult pentru Spitalul Județean din Baia Mare, dar mai ales pentru bolnavii oncologici din Maramureș și din județele limitrofe. ”

 

Biroul de presă Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Maramureș

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA