spot_img
AcasăActualitatePoliticPROTOCOL - PSD Maramureș și-a asigurat majoritatea în Consiliul Județean Maramureș alături...

PROTOCOL – PSD Maramureș și-a asigurat majoritatea în Consiliul Județean Maramureș alături de UDMR și PMP. Social-democrații au semnat actul de colaborare și cu maghiarii din județ

DISTRIBUIȚI

PSD Maramureș și UDMR au semnat astăzi, 15 iunie, un protocol de colaborare și susținere reciprocă a proiectelor propuse de cele două formațiuni politice. Actul a fost parafat de către liderul social-democraților maramureșeni, Gabriel Zetea, și cei doi copreședinți ai maghiarilor din Maramureș, Noemi Vida și Ștefan Beres.

În urma semnării celui de-al doilea protocol, Partidul Social Democrat Maramureș, Partidul Mișcarea Populară Maramureș și UDMR Maramureș vor deține majoritatea în noua structură a Consiliului Județean Maramureș. Votul maramureșenilor, înregistrat la scrutinul din 5 iunie, a trimis 14 consilieri ai PSD-ului în forul județean, 3 ai PMP-ului și 2 ai UDMR-ului.

La câteva zile de la semnarea primul protocol de colaborare în vederea obținerii majorității în Consiliul Județean, PSD Maramureș a parafat cel de-al doilea act, de această dată cu Uniunea Maghiarilor din Maramureș.

„Am avut și până acum o colaborare deosebită, o colaborare principială, o colaborare corectă în cea mai lungă perioadă din ultimii 25 de ani din județul Maramureș. Nu au existat niciodată probleme în care să nu ne înțelegem. Asta este important atunci când oameni de onoare stau de vorbă și rezolvă problemele comunităților. Acest protocol de colaborare vine ca și un lucru firesc. Proiectele județului Maramureț trebuie să meargă înainte și programele de guvernare locală a tuturor formațiunilor politice trebuiesc până la urmă armonizate. Fiecare are o anumită viziune dar sunt importante punctele comune a fiecărei formațiuni politice”, a spus Gabriel Zetea, președintele Partidului Social Democrat Maramureș.

Între cele două formațiuni politice exista de multă vreme o relație de colaborare, chiar dacă aceasta nu a fost neapărat parafată printr-un act.

„Am decis să semnăm acest protocol prin simplul fapt că am stat la discuții cu niște oameni politici, colegii noștri din PSD, care vor să facă ceva pentru comunitate, care vor să schimbe ceea ce nu era bine și vor să continue proiectele care țin de Maramureș. Eu cred că sloganul UDMR-ului pe care l-am folosit noi în toată această campanie electorală, „Respect pentru comunitate!”, este valabil și pentru colegii din PSD. Am hotărât semnarea acestui protocol de colaborare și susținere reciprocă pe plan politic în județul Maramureș pentru susținerea proiectelor comune ale administrațiilor publice locale de la nivelul Consiliului Județean și ale celor locale din județ. Sunt multe localități în care și până acuma colegii noștri consilieri au lucrat foarte bine cu colegii consilieri din PSD și chiar și cu primarii PSD din județ”, a mai adăugat Noemi Vida, președintele UDMR, filiala Baia Mare.

Cel mai probabil, în urma protocolului semnat, Partidul Social Democrat Maramureș va beneficia de susținere pentru ca Gabriel Zetea să fie președinte al Consiliului Județean Maramureș iar unul dintre avantajele UDMR-ului se va concretiza în susținere social-democrată pentru numirea unui viceprimar în municipiul Sighetu Marmației.

Simona Vasiac

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA