Acasăsinucidere maramuresPROTESTE VIOLENTE LA HAMBURG - Zeci de persoane reținute şi 76 de polițiști...

PROTESTE VIOLENTE LA HAMBURG – Zeci de persoane reținute şi 76 de polițiști răniți înainte de summit-ul G20

DISTRIBUIȚI

PROTESTE VIOLENTE LA HAMBURG Proteste violente la Hamburg înainte de summit-ul G20, găzduit anul acesta de orașul din Germania. Forțele de ordine au intervenit cu tunuri de apă și au reținut zeci de persoane.

Mii de persoane au ieșit pe străzile din Hamburg și protestează înainte de summit-ul G20 care va avea loc în orașul din Germania.

Câțiva dintre aceștia, îmbrăcați în negru și cu fețele acoperite, au început să arunce cu diverse obiecte în forțele de ordine care au intervenit cu tunuri de apă pentru a calma spiritele. Zeci de protestatari care au refuzat să se supună ordinelor polițiștilor au fost reținuți.

Manifestanții protestează față de globalizare și față de prezența președintelui american Donald Trump la summit-ul G20.

Autoritățile germane au anunțat că 76 de polițiști au fost răniți în urma confruntărilor de joi noaptea. Este vorba de „răni ușoare”, a explicat o purtătoare de cuvânt a poliției locale, fără a putea furniza la acest moment o cifră referitoare la numărul răniților printre protestatari, scrie AFP.

Liderii mondiali care participă la summit-ul G20 au aterizat joi în Hamburg, iar atmosfera în oraș a fost una ostilă. Protestatarii au afișat un banner imens pe care era scris mesajul „Bun venit în Iad”.

foto EPA

Orașul Hamburg urmează să găzduiască summitul G20, în perioada 7-8 iulie. Prin urmare, numeroași polițiști din toată Germania au fost desfășurați pentru a-i ajuta pe ofițerii locali să asigure securitatea și să ajute la organizarea acestui eveniment important, în cadrul căruia Vladimir Putin și Donald Trump vor călători în Germania, la summitul găzduit de Angela Merkel. De altfel, președinții american și rus vor avea prima lor întâlnire bilaterală, în marja acestui summit.

Info

Foto EPA

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA