spot_img
AcasăEvenimentUPDATE 2 - VIDEO - PROTESTE ÎN BAIA MARE - IMAGINI INCREDIBILE...

UPDATE 2 – VIDEO – PROTESTE ÎN BAIA MARE – IMAGINI INCREDIBILE FILMATE CU AEROCAM – Băimărenii s-au adunat în Piaţa Revoluţiei. Apoi, sediul PDL din Baia Mare luat cu asalt de zeci de protestatari

spot_img

DISTRIBUIȚI

 In urma cu putin timp peste 50 de baimareni s-au adunat in Piata Revolutiei pentru a protesta impotriva actualului guvern. Spiritele s-au incins, iar protestatarii au decis sa-si continue protestul in fata sediului PDL din Baia Mare, de pe bulevardul Traian. Acolo au venit şi mai multe dube ale Jandarmeriei. Acestea nu erau la vedere. Un singur reprezentant al jandarmilor a fost alături de manifestanţi, nefiind necesară intervenţia.Din sursele reporterilor nostrii, se pare ca numarul protestatarilor va creste simtitor dupa ce alti locuitori ai municipiului se vor adauga grupului. In paralel un alt protest are loc in  fata Prefecturii Maramures, nemultumirile fiind legate tot de partidul aflat la conducere.

 ACTUALIZARE 1: Liderul FSLI Maramureş, Liviu Pop a declarat că este normal să fie alături de cei care sunt nemulţumiţi de actualul regim. Mai mult, acesta a anunţat că este foarte posibil ca de săptămâna viitoare profesorii să intre în grevă generală.

ACTUALIZARE 2: Prefectul Sandu Pocol apreciază faptul că protestatarii maramureşeni au demonstrat civilizat şi paşnic

În ultimele zile, la nivelul judeţului nostru, s-au desfăşurat proteste spontane, în municipiile Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei. Manifestanţii adunaţi în faţa Palatului Administrativ, în Piaţa Revoluţiei, dar şi la Sighetu Marmaţiei au demonstrat paşnic şi civilizat fără producerea unor incidente care să pună în pericol ordinea şi liniştea publică, integritatea unor persoane şi bunurile de patrimoniu publice sau private. Orice cetăţean are dreptul, conform Constituţiei, la libera exprimare, la a-şi prezenta deschis gândurile şi opiniile. „În calitate de reprezentant al Guvernului în teritoriu şi garant al respectării legalităţii sunt deschis permanent dialogului, am discutat cu toate categoriile sociale, cu reprezentanţii sindicatelor sau organizaţiilor neguvernamentale şi le-am ascultat doleanţele. Sunt ferm convins că un protest spontan trebuie să se desfăşoare paşnic, fără violenţă şi ţin să mulţumesc maramureşenilor care au ieşit, în această perioadă pe stradă, în scopul de a-şi exprima nemulţumirile, pentru comportamentul civilizat şi modul în care au înţeles să protesteze” a spus prefectul Sandu Pocol. Consider că este important să dăm, în continuare, cu toţii dovadă de maturitate civică şi înţelepciune, să protejăm bunurile instituţiilor statului şi ale agenţilor economice, să apreciem valorile democratice şi să ne respectăm ca persoane, indiferent de poziţia sau categoria socială pe care o avem în comunitate, a mai adăugat prefectul Sandu Pocol.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA