AcasăEvenimentPROTESTE ÎN BAIA MARE – Angajații Cartel Alfa din Maramureș, nemulțumiți de...

PROTESTE ÎN BAIA MARE – Angajații Cartel Alfa din Maramureș, nemulțumiți de Legea Salarizării Unitare

spot_img

DISTRIBUIȚI

PROTESTE ÎN BAIA MARE  Jandarmeria Maramureş va fi prezentă în mijlocul comunităţii  pentru a asigura un climat de siguranţă pentru toţi cetăţenii şi de asemenea, invită toţi participanţii la adunările din spaţiul public, să coopereze şi să rămână în dialog permanent cu forţele de ordine, pentru a menţine caracterul paşnic şi civilizat al manifestării.

Luni, 29 mai a.c., între orele 15:30-16:30, pe platoul din Piaţa Tricolorului – Prefectura Maramureş, se va desfăşura o manifestare de protest, organizată de U.S.T. Cartel Alfa, Filiala Maramureş, având ca scop exprimarea unor nemulţumiri referitoare la elaborarea Legii Salarizării Unitare.

Efective de jandarmi maramureşeni vor asigura ordinea şi siguranţa publică în zonă pentru ca manifestarea să se desfăşoare în condiţii normale. Jandarmii sfătuiesc cetăţenii să nu poarte la vedere bunuri de valoare (bijuterii, sume de bani etc.), care pot atrage atenţia persoanelor cu intenţii dubioase.

De asemenea, pentru evitarea producerii oricărui incident nedorit, recomandăm participanţilor la aceste manifestări să respecte indicaţiile forţelor de ordine.

Reamintim că, Jandarmeria Română nu face estimări oficiale în ceea ce priveşte numărul de participanţi la adunările publice, nu are atribuţii legale şi  nici instrumente specializate în acest sens, putând realiza doar o proiecţie în ceea ce priveşte dimensionarea dispozitivelor proprii de ordine şi  siguranţă publică.

Obligativitatea declarării numărului estimativ de participanţi la o adunare publică aparţine integral organizatorului evenimentului, în situaţia în care se respectă prevederile legale privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice.

Pentru toate adunările organizate în spaţiul public, Jandarmeria, alături de celelalte structuri ale M.A.I., asigură dreptul constituţional şi condiţiile de exercitare a libertăţii de exprimare, precum şi siguranţa cetăţenilor care participă  la asemenea manifestări.

Conform atribuţiilor sale, Jandarmeria Română  asigură măsurile de ordine pentru ca aceste forme de exprimare publică să se desfăşoare în mod paşnic şi civilizat, dar totodată precizăm că prima condiţie legală care trebuie respectată pentru a putea organiza o manifestare în spaţiul public este aceea de a o declara în prealabil.

Cetăţenii pot solicita ori de câte ori este nevoie sprijinul forţelor de ordine publică, fie prin contact direct, fie prin apelarea numărului unic de urgenţe „112”.

Informații furnizate de Inspectoratul de Jandarmi Județean Maramureș

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA