AcasăActualitate112PROTESTE ÎN AMERICA – Peste 100 de oameni au fost arestați

PROTESTE ÎN AMERICA – Peste 100 de oameni au fost arestați

DISTRIBUIȚI

PROTESTE ÎN AMERICA  Cel puțin 117 manifestanți, printre care mai mulți amerindieni, au fost arestați joi în Dakota de Nord, în cele mai recente ciocniri între forțele de ordine și protestatarii care vor să blocheze construcţia unui oleoduct, informează CNN.

Protestatarii amerindieni, care s-au autointitulat „protectorii apei”,  au ocupat zona începând de luni, instalându-și acolo corturi, spunând că ei sunt proprietarii de drept ai terenului, în baza unui acord din 1851 cu Guvernul american.

Dar autoritățile le-au spus că se află pe o proprietate privată pe unde urmează să treacă oleductul Dakota Access Pipeline, un proiect evaluat la 3,8 miliarde de dolari. Astfel,  oficialii au adus întăriri din șapte state pentru a elimina protestatarii și pentru a demonta blocajele rutiere din baloturi de fân și lemn. Au izbucnit imediat violențe, iar polițiștii au început să-i aresteze pe protestatarii furioși, numărul acestora ajungând la 117.

Citește și Reşedinţa ambasadorului SUA din Moscova, atacată

Şeriful a precizat într-un comunicat că autorităţile au folosit gaze iritante împotriva unora dintre cei 330 de protestatari. „Nu este vorba despre oleoduct. Nu este vorba despre cei care vor să protesteze paşnic. Este vorba despre respectarea legii”, a spus şeriful Kyle Kirchmeier.

Guvernatorul Dakotei de Nord, Jack Dalrymple, a anunţat că poliţia a reuşit să evacueze tabăra. “Proprietatea privată nu este locul în care să fie desfăşurat un protest paşnic”, a subliniat el.

Sursă info și foto.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA