AcasăEvenimentProtest spontan in fata Punctului de Trecere al Frontierei Sighet - Solotvino...

Protest spontan in fata Punctului de Trecere al Frontierei Sighet – Solotvino (Ucraina). Oamenii acuza ca sunt controlati la sange chiar si in zonele intime (VIDEO)

spot_img

DISTRIBUIȚI

O acţiune de protest spontană s-a desfăşurat astazi 21 februarie 2014, în faţa Punctului de Trecere a Frontierei Sighet. In jur de 100 de persoane şi-au manifestat nemulţumirea faţă de noile măsuri dispuse de Autoritatea Vamală care limitează introducerea de mărfuri din Ucraina. Nemulţimiţi de noile reglementări, oamenii au acuzat vamasii de exces de zel pentru ca ii controleaza la sange inclusiv in zonele intime dar si de faptul ca acum nu se mai simt cetateni ai Uniunii Europene.

Potrivit noilor reglementari care au intrat in vigoare in 15 februarie 2014, se pot introduce marfuri pentru consumul personal odata la sapte  zile iar valoarea acestora nu poate depasi suma de 300 de euro. Nemultumirea oamenilor vine in contextul in care ei mergeau in Ucraina de mai multe ori intr-o singura zi pentru a cumpara alimente sau tigari, ce sunt mult mai ieftine decat in Romania.

“Ce sa aducem? Zahar ulei, alimente, ce sa aducem? Doua pachete de tigari ca mai mult nu se poate ca suntem cautati la sange ce sa aducem? Cate un kilogram doua de zahar, un litru-doi de ulei, faina, macaroane, ca doara nu am adus noi droguri. Sunt mult mai ieftine la ei” a spus o sigheteanca.

“Anularea legii! Au adus aici 20-30 de vamesi, legea asta nu este okay. Trebuie sa lase. O fost un cartus, apoi doua pachete. Acum de la doua pachete la opt zile. Daca vor sa nu fie trafic sa lase la fiecare zilnic doua pachete de tigari, un litru de ulei si un kilogram de zahar, nu stiu, dar in fiecare zi” a povestit un sighetean.
Calatorii care tranziteaza Punctul de Frontiera Sighet vor fi nevoiti sa completeze o declaratie privind bunurile pe care le introduc in tara, astfel ca activitatea de la vama va fi putin ingreunata. Tocmai de aceea numarul lucratorilor vamali a fost suplimentat in aceasta perioada. Mai mult oamenii acuza si excesul de zel al vamesilor care ii controleaza pana si in zonele intime.
“Ne umilesc intr-un hal fara de hal. Iti pune mana direct cand vin la partile intime. Cum ii posibil asa ceva cand in lege spune clar. Ei fac abuz. Pai noi sa nu facem abuz, cand il prind pe unul ca imi pune mana ce trebuie sa ii fac atunci? Cum se simte un barbat care e barbat ca ii pune mana alt barbat? Domnule noi ne taram zilele cu doua pachete de tigari si astea ni le-a luat” a povestit un sighetean.
Cei care trec prin Punctul de Frontiera Sighet trebuie sa stie ca exista limite cantitative pentru mai multe produse. Astfel, este legal sa fie introduse in tara 2 pachete tigari, 1 litru de alcool cu o concentratie de peste 22 la suta, 2 litri de alcool cu o concentratie mai mica de 22 la suta, 4 litri de vinuri linistite, 16 litri de bere, carburantul din rezervorul standard plus cel mult alti 10 litri/autovehicul intr-un rezervor portabil, 1 kilogram de zahar rafinat, dar si alte bunuri a caror valoare totala nu depaseste suma de 300 euro.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA