AcasăNews AlertPROTEST - Sindicaliştii din învăţământul maramureşean ies în stradă şi vor picheta...

PROTEST – Sindicaliştii din învăţământul maramureşean ies în stradă şi vor picheta Inspectoratul Şcolar Judeţean

DISTRIBUIȚI

Sindicatul Liber din Învăţământ Maramureş (SLIMM) organizează vineri, 18 martie, o pichetare a Inspectoratului Şcolar Judeţean Maramureş.

Protestul este consecinţa faptului că persoanele aflate la conducerea acestei instituţii refuză avizarea statelor de personal şi de plată care cuprind sporurile pentru condiţii vătămătoare şi periculoase prevăzute de lege.

Potrivit unui document remis presei de reprezentanţii SLIMM, aproximativ 99% dintre unităţile şcolare din Maramureş au sentinţe definitive în dosare deschise la instanţă de personalul nedidactic, auxiliar şi didactic, iar acestea nu sunt puse în aplicare. „Majoritatea angajaţilor care trebuie să beneficieze de aceste sporuri o reprezintă personalul nedidactic, categorie de angajaţi cu cele mai mici salarii din sistemul de învăţământ. Deşi sentinţele Curţii de Apel Cluj sunt foarte clare în ceea ce priveşte obligaţia inspectoratului şcolar, respectiv «avizarea statelor de plată care cuprind acordarea sporurilor pentru condiţii periculoase şi vătămătoare», Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş refuză sistematic aplicarea actelor normative în vigoare, precum şi a hotărârilor judecătoreşti”, se arată în document.

Sindicaliştii susţin că au primele sentinţe ale instanțelor de judecată din anul 2012, urmate de altele din 2014 şi că de la începutul anului 2015 au făcut numeroase demersuri la autorităţi pentru a-şi recupera drepturile salariale.

„Deoarece membrii Colegiului Liderilor SLIMM consideră că s-a tergiversat prea mult soluţionarea acestei probleme au hotărât pichetarea sediului inspectoratului şcolar ca o primă formă de protest”, se arată în documentul trimis presei.

ActualMM

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA