spot_img
AcasămodelePROTEST - Minerii de la Salina Ocna Dej au refuzat să iasă...

PROTEST – Minerii de la Salina Ocna Dej au refuzat să iasă din subteran, după ce fondul de salarii le-a fost micșorat

DISTRIBUIȚI

Cei 30 de mineri din schimbul doi și alți 30 care au intrat în schimbul de noapte au rămas în mină.

Conform unor angajați care au dorit să își păstreze anonimatul, minerii din schimbul de zi au refuzat să iasă din subteran după terminarea programului, iar cei care au intrat în această seară în tura de noapte, vor rămâne în subteran și dimineață. Mai mult decât atât, angajații care vor merge la serviciu dimineață la 6, nu doar că la finalul programului vor refuza să iasă din subteran, dar anunță că vor și opri producția.

Oamenii sunt revoltați că fondul de salarii a fost redus, și cu toate că cei din conducere știau acest lucru încă din luna august, pe ei i-au înștiințat abia acum, înainte de sărbători.

Ultimul protest al angajaților de la Salina Ocnă Dej a avut loc în luna iunie 2014, când nemulțumiți de salarii, au refuzat să iasă din subteran.

Se pare că minerii au renunțat azi dimineață, momentan, la protest, fiind convinși în cursul nopții să iasă din mînă. Totuși, angajații spun că vor anunța conflictul de muncă la ITM, pentru ca totul să se desfășoare legal, după care sunt șanse că protestul să fie reluat.

Sursa: dejeanul.ro

ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA