spot_img
AcasăNews AlertPROTEST LA TĂUȚII MĂGHERĂUȘ / ACTUALIZARE - Angajații Weidmuller au refuzat să...

PROTEST LA TĂUȚII MĂGHERĂUȘ / ACTUALIZARE – Angajații Weidmuller au refuzat să intre în schimb și au vociferat în curtea fabricii datorită diminuării salariilor. Care este punctul de vedere al conducerii societăţii

DISTRIBUIȚI

Scandal monstru la societatea Weidmuller din Tautii Magheraus. Dupa ce ieri 500 angajati au intrerupt lucrul in semn de protest pentru diminuarea salariilor cu 22% in urma “revolutiei fiscale” PSD-iste, astazi angajatii au refuzat sa intre in schimb, relatează Vasile Dale.

 

Incepand cu ora 6.00 s-a protestat in curtea fabricii. Conform unor angajati, lidera de sindicat ar fi fost amenintata de conducerea fabricii (directoarea este romanca). Aceiasi angajati sustin ca femeia a inceput sa planga.

Florin Hossu, președintele Cartel Alfa Maramureș., la care este afiliat sindicatul angajaților de la Widmuller, a spus ca va sesiza patronatul din Germania.

De mentionat este si faptul ca toti angajatii care au salariul minim pe economie nu sunt afectati de noua lege.

ACTUALIZARE – PUNCTUL DE VEDERE AL CONDUCERII FIRMEI SC WEIDMULLER INTERFACE ROMÂNIA SRL

Conducerea Companiei SC Weidmuller Interface România SRL, urmare a încetării parţiale a lucrului de către aproximativ 250 de angajaţi ai firmei, cu începere din 14.02.2018, orele 14.00, situaţie care continuă şi în prezent cu o parte din salariaţi, vă aducem la cunoştinţă următoarele:

Declanşarea grevei în data de 14.02.2018 s-a efectuat în mod ilegal fără a fi respectate condiţiile obligatorii impuse de Legea 62/2011 a dialogului social.

Astfel, potrivit prevederilor legale, greva putea fi declarată numai dacă, în prealabil, ar fi fost epuizate posibilităţile de soluţionare a conflictului de muncă prin procedurile obligatorii prevăzute de lege. Nu numai că nu au fost îndeplinite condiţiile legale de declanşare a grevei, dar nu au fost respectate nici dispoziţiile care reglementează declanşarea unui conflict de muncă şi parcurgerea în mod obligatoriu, anterior întreruperii activităţii, a unei proceduri de conciliere.

Conducerea unităţii îşi exprimă regretul pentru situaţia ivită. A fost şi este deschisă dialogului, dar până în prezent nu ne-au fost înaintate, în scris, de către reprezentanţii angajaţilor aleşi de Adunarea Generală a Salariaţilor, revendicările concrete, motivarea acestora şi propunerile de soluţionare, care să justifice legal declanşarea grevei.

Toate încercările conducerii din 14.02.2018 au fost din start respinse de către participanţii la grevă, aceştia refuzând pur şi simplu reluarea activităţii şi instigând deopotrivă alţi salariaţi să oprească lucrul, în pofida refuzului acestora.

Mai mult decât atât, participanţii la grevă au dezinformat opinia publică cu privire la motivele de declanşare a grevei, susţinând că le-ar fi fost reduse salariile urmare aplicării OUG 79/2017, făcând totodată afirmaţii denigratoare şi total lipsite de orice temei.

Dorim să aducem la cunoştinţa întregii opinii publice că Societatea Weidmuller Interface România SRL este printre primele unităţi care au implementat, de comun acord cu reprezentanţii salariaţilor, o modalitate de ajustare a efectelor negative generate de trecerea contribuţiilor sociale în sarcina angajaţilor, urmare a OUG 79/2017, majorând salariile brute în aşa fel încât salariile să nu se reducă şi totodată să se păstreze ierarhizarea între nivelurile salariale, măsură aplicată din 01.01.2018.

Pentru clarificarea situaţiei, urmează să întreprindem acţiuni legale prevăzute de dispoziţiile Legii 62/2011.

Cu stimă, director general Şandor Angela

Sursă info: Vasile Dale.

Sursă foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA