spot_img
AcasăEvenimentPROTEST INEDIT - Studentii au impartit gogosi trecatorilor si au cersit bani...

PROTEST INEDIT – Studentii au impartit gogosi trecatorilor si au cersit bani pentru ca invatamantul este subfinantat (VIDEO)

DISTRIBUIȚI

Studentii de la Centrul Universitar Nord Baia Mare nu au mers astazi la curs, ci si-au manifestat nemultumirea fata de ceea ce se intampla in momentul de fata in invatamantul romanesc. Dis-de-dimineata, dupa ce au stat in curtea universitatii, au iesit in strada impartind trecatorilor… gogosi. Mai mult, acestia au si cersit bani de la trecatori. Protestul inedit al studentilor baimareni s-a dorit a fi un semnal de alarma pentru guvernantii Romaniei in ceea ce priveste subfinantarea invatamantului. Nu au lipsit pancartele cu “Nu 6 cai frumosi, 6% pentru educatie. “Am ales aceasta forma de protest pentru ca suntem creativi si pentru ca vrem sa atragem atentia ca educatia are nevoie de 6% din PIC, pentru ca este subfinantata de foarte mult timp, iar asta duce la scaderea calitatii, iar foarte multe persoane renunta la educatie, lucru care este foarte grav”, a o studenta.

Liderul studentilor din Baia Mare este de parere ca din cauza lipsei banilor, la finalul studiilor, vom avea oameni slab pretatiti. ” Speram sa rezolve problemele, chiar daca sperantele sunt minime, insa de multe ori s-au rezolvat anumite probleme prin actiuni de protest. Daca o tara nu are educatie de calitate, va avea oameni la fel de slab pregatiti”, a declarat Daniel Orza, presedintele Ligii Studentilor “Pintea Viteazul” (LSPV), din cadrul Centrului Universitar Nord Baia Mare.
Studentii nu vor inceta formele de protest nici in perioada urmatoare, ei dorind un rezultat viabil din partea celor care guverneaza Romania.

In unele scoli din Maramures elevii au intrat la ore cu banderole albe pe brat, semn ca s-au alaturat protestului studentilor.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA