Acasăsinucidere maramuresPROTEST INEDIT LA AUSCHWITZ - S-au dezbrăcat complet și au ucis o oaie la intrarea...

PROTEST INEDIT LA AUSCHWITZ – S-au dezbrăcat complet și au ucis o oaie la intrarea în fostul lagăr de concentrare

spot_img

DISTRIBUIȚI

PROTEST INEDIT LA AUSCHWITZ 11 persoane s-au dezbrăcat complet, au ucis o oaie și apoi s-au legat de poarta lagărului de concentrare nazist, relatează The Telegraph. Manifestații au fost reținuți ulterior de autorități, scrie Libertatea.

Protestul bizar a avut loc chiar sub sloganul ”Arbeit Macht Frei”. Motivele protestului nu sunt clare, au declarat reprezentanți ai Memorialului Auschwitz.

Gardienii au intervenit şi le-au cerut protestatarilor să se îmbrace, înainte de a chema poliţia în lagărul din localitatea Oswiecim. Totodată, vizitele la fostul lagăr de concentrare nazist au fost suspendate temporar, în urma incidentului.

Potrivit poliției locale, persoanele arestate au vârste cuprinse între 20 și 27 de ani. Grupul este format din șapte bărbați și patru femei.

Autorităţile au precizat că este vorba de şase polonezi, patru bieloruşi şi un german, care ar putea să fie acuzaţi pentru insultarea unui monument sau a unui loc simbolic. Ei riscă să primească amenzi usturătoare pentru fapta lor.

De altfel, reprezentanții memorialului au afirmat că folosirea simbolurilor fostului lagăr de concentrare pentru orice fel de manifestație este un gest scandalos, care “rănește memoria victimelor”.

În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, aproape 1,1 milioane de oameni au fost uciși în lagul de la concentrare de la Auschwitz.

sursa INFO

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA