AcasăNews AlertPROTEST BAIA MARE / ACTUALIZARE 3 - Băimărenii care nu sunt de...

PROTEST BAIA MARE / ACTUALIZARE 3 – Băimărenii care nu sunt de acord cu adoptarea OUG pentru grațiere ies în stradă (VIDEO)

spot_img

DISTRIBUIȚI

USR Maramureș a a organizat un protest la orele amiezii în fața sediului PSD din Baia Mare, iar băimărenii care nu sunt de acord cu adoptarea Ordonanței de Urgență a Guvernului, de marți seara, privind schimbările din codurile penale, se întâlnesc să protesteze în Piața Revoluției.

 

Manifestarea este programată pentru ora 18.00. Și azi noapte băimărenii au ieșit în stradă, imediat după publicarea Ordonanței în Monitorul Oficial.

Proteste de amploare sunt anunțate în marile orașe ale țării și în capitală. Mii de români au anunțat că vor ieși în stradă pentru a-și manifesta, în mod pașnic, nemulțumirea referitor la modul în care Guvernul a decis să adopte Ordonanța privind modificarea codurilor penale.

Aseară, în București, câteva mii de oameni s-au strâns în fața Guvernului după ce Executivul a adoptat, pe lângă alte schimbări, și proiectul de lege privind grațierea. Manifestaţia a durat peste patru ore, aproximativ 10.000 de oameni participând la protest, au declarat surse oficiale pentru Mediafax.
ACTUALIZARE 1

Pe lângă românii care au ieșit în stradă în alte orașe și în capitală, aproximativ 2.000 de băimăreni s-au mobilizat şi protestează la această oră.
 received_1237567316291587
Protestul a început în Piaţa Revoluţiei, la ora 18.00, iar la ora la care s-a postat această actualizare, traficul rutier era blocat pe porţiunea dintre platou şi zona Poliţiei municipiului.

ACTUALIZARE 2

Protestatarii mărşăluiesc pe străzile oraşului. La ora actualizării, băimărenii erau în zona Mc Donald’s și scandau diverse mesaje la adresa Guvernului.

Actualizare 3:

Până la finalul protestelor, în municipiul Baia Mare s-au strâns aproximativ 5.000 de oameni (s-a vehiculat inclusiv cifra de 8.000, dar până la această oră nu există un număr oficial confirmat de jandarmi).

Protestatarii au venit cu pancarte și drapele tricolore, acțiunea începând cu imnul României, pus la difuzoare dintr-un apartament situat în vecinătate. Majoritatea celor aflați în piață au fost tineri care s-au organizat pe rețelele de socializare, dar și persoane adulte care le-au amintit tinerilor că, în decembrie 1989, au mai ieșit în același loc când s-a produs căderea regimului comunist, relatează Agerpres.

Protestatarii au mărșășuit pe străzile orașului cu opriri în fața Prefecturii, a Primăriei și a sediului județean al PSD. Conform echipajelor jandarmeriei și poliției Maramureș protestul, care a fost autorizat, a decurs fără incidente.

 

Credit foto: Marius Rus
ActualMM
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA