AcasăActualitateSocialPROTEST – Asistentii persoanelor cu handicap picheteaza miercuri Prefectura Maramures

PROTEST – Asistentii persoanelor cu handicap picheteaza miercuri Prefectura Maramures

spot_img

DISTRIBUIȚI

Asistentii persoanelor cu handicap din judetul Maramures se pregatesc din nou de proteste. Dupa ce in 10 august au mers cu jalba-n protap la Ministerul Finantelor, saptamana viitoare, sindicalistii au programat pichetarea Prefecturii Maramures, nemultumiti de faptul ca li se vor desface contractele de munca, din lipsa de fonduri pentru salarii. Asistentii persoanelor cu handicap sunt decisi ca miercuri, 17 august, sa picheteze Prefectura Maramures. Oamenii sunt revoltati ca sunt trimisi in somaj, deoarece Executivul Primariei Baia Mare sustine ca nu mai are fonduri de salarii.

Liderul Cartel Alfa Maramures, Florin Hossu, afirma ca deja au fost trimise decizii de somaj din partea primariei catre asistentii persoanelor cu dizabilitati, motiv pentru care acestea vor fi atacate in instanta. Totodata, sindicalistii vor ca, in 22 august, sa se intalneasca, la Bucuresti, cu liderii celorlalte sindicate, pentru a afla de unde porneste aceasta problema si cine e de vina pentru desfacerea contractelor de munca: Ministerul Finantelor sau primariile?

In cazul in care nu se va gasi o solutie pentru asistenti, acestia sunt decisi sa organizeze un miting de amploare in capitala.

“Li se promite ca vor fi reangajati, dar primul ministru a anuntat ieri ca sunt stopate angajarile pana in 2014”, a subliniat Florin Hossu.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA