spot_img
AcasăActualitate112PROTEJAREA CONSUMATORILOR - Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din Maramureş au...

PROTEJAREA CONSUMATORILOR – Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din Maramureş au întocmit 19 dosare penale, au aplicat 31 de sancţiuni şi au confiscat ţigări de contrabandă, jucării şi îmbrăcăminte

spot_img

DISTRIBUIȚI

PROTEJAREA CONSUMATORILOR Premergător sărbătorilor de iarnă, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice sunt angrenaţi în acţiuni de amploare al căror scop este protejarea drepturilor şi intereselor comerciale ale cetăţenilor.

În urma unor controale desfăşurate în această săptămână au fost întocmite 19 dosare penale, au fost aplicate 31 sancţiuni contravenţionale, au fost indisponibilizate peste 3.600 pachete cu ţigări de contrabandă şi aproape 200 jucării şi articole de îmbrăcăminte.

În perioada 12-13 decembrie, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au organizat şi executat o acţiune, cu efective mărite, pentru prevenirea şi combaterea actelor de comerţ ilicit, precum şi pentru depistarea persoanelor care efectuează acte de comerţ cu încălcarea intereselor legitime ale consumatorilor.

Poliţiştii au avut în vedere identificarea persoanelor care comercializează ilegal produse din tutun provenite din contrabandă cât şi descoperirea şi combaterea evaziunii fiscale şi a comerţului cu produse contrafăcute.

Au fost efectuate verificări și controale la mai multe societăţi comerciale şi persoane fizice de pe raza întregului judeţ.

În urma verificărilor au fost constatate 10 infracţiuni de contrabandă, opt infracţiuni de contrafacere de mărfuri şi o infracţiune de evaziune fiscală.

Astfel, au fost indisponibilizate peste 73.000 ţigarete şi aproape 200 articole vestimentare şi jucării.

În toate aceste cazuri au fost întocmite dosare penale iar poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale şi tragerea la răspundere a persoanelor implicate.

De asemenea, în cadrul verificărilor efectuate în cele două zile, poliţiştii au aplicat 31 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 75.000 lei, au ridicat în numerar 3.479 lei şi au confiscat băuturi alcoolice, carne, legume şi parfumuri în valoare de peste 5.000 de lei.

La activităţile desfăşurate au participat şi poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Baia Sprie, Poliţiei Municipiului Sighetu Marmaţiei şi specialişti din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Protecţia Animalelor Maramureş şi Direcţiei Agricole Maramureş.

Miercuri, 13 decembrie, în jurul orei 09.00, poliţiştii Biroului de Combatere a Contrabandei au prins în flagrant o băimăreancă care încerca să livreze 3.085 pachete cu ţigări de contrabandă persoanelor care desfăşoară activităţi ilicite de comerţ stradal cu ţigări.

Întrucât băimăreanca, în vârstă de 45 de ani, nu a putut dovedi provenienţă ţigărilor, poliţiştii au dispus confiscarea întregii cantităţi.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă iar poliţiştii continuă cercetările pentru identificarea tuturor persoanelor implicate în activitatea infracţională şi tragerea acestora la răspundere.

Informaţii furnizate de IPJ Maramureş

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA