AcasăAdministrațiePROTEJĂM BAIA MARE - Două stații de dezinfecție amplasate în două zone...

PROTEJĂM BAIA MARE – Două stații de dezinfecție amplasate în două zone intens circulate din municipiu

DISTRIBUIȚI

Siguranța și sănătatea publică primează pentru adminstrația publică locală din Baia Mare. În ultimele luni au fost distribuite zeci de mii de pachete cu măști și dezinfectanți, s-au luat măsuri de ajutorare a categoriilor vulnerabile precum copiii, bătrânii și persoanele cu dizabilități. Acum, Primăria Baia Mare a venit în sprijinul cetățenilor cu o o nouă inițiativă, pe care a și pus-o în practică într-un timp scurt. Mai exact, zilele trecute, două stații de dezinfecție au fost amplasate în două puncte cheie, intens circulate din municipiu.

Cele două stații dispun de niște caracteristici tehnice și dotări profesionale, printre care: măsurarea temperaturii (și avertizare sonoră în caz de temperatură ridicată) și dezinfecția TOTALĂ a persoanelor care se află în interiorul acesteia. Așadar, stațiile nu dezinfectează doar mâinile, ci și hainele și toată suprafața cetățenilor care o folosesc.

Siguranța și sănătatea comunității băimărene este o grijă constantă a mea și a administrației publice locale. Sub egida Protejăm Baia Mare, venim în sprijinul cetățenilor încă de la începutul pandemiei. Am distribuit zeci de mii de pachete cu măști și dezinfectanți, în perioada stării de urgență am venit cu diverse măsuri de ajutorare a categoriilor vulnerabile cum sunt copiii, seniorii și persoanele cu dizabilități. Acum, din inițiativa mea, amplasăm în Baia Mare două stații sanitare complete destinate combaterii îmbolnăvirilor cu Covid – 19. Conform normelor Organizației Mondiale a Sănătății, la intrarea în clădiri sau spații publice, este recomandat să se verifice temperatura, respectiv să se igienieze cetățenii, nu doar pe mâini ci și pe haine, încălțăminte sau genți.

Am considerat că este mai mult decât necesar ca fiecare dintre băimăreni să poate face acest lucru. Tocmai de aceea am achiziționat două astfel de stații. Una care a fost amplasată la intrarea în incinta Primăriei Municipiului Baia Mare, unde fluxul de cetățeni este semnificativ, iar cea de a doua va deservi zona centrală a orașului. Ambele stații sunt însă mobile, astfel încât ele vor putea fi deplasate pe raza întregului municipiu, acolo unde este necesar. Ele dispun de caracteristici tehnice și dotări profesionale care permit măsurarea temperaturii și avertizarea sonoră atunci când aceasta depășeste limita impusă, dar și dezinfecția persoanelor care se află în înteriorul acesteia. Stațiile nu necesită un operator uman permanent și la fel de important este că poate fi usor de accesat și de către persoanele cu dizabilități. Continuăm așadar să avem grijă de noi și de familiile noastre. În egală măsură continuăm să avem grijă de tot ceea ce ține de bunăstarea întregii comunități!”, a declarat primarul Cătălin Cherecheș.

ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA