AcasăActualitate112PROTECŢIE - Poliţiştii români vor avea o nouă armă care să-i apere...

PROTECŢIE – Poliţiştii români vor avea o nouă armă care să-i apere de agresorii din stradă

spot_img

DISTRIBUIȚI

PROTECŢIE Poliţiştii au veste antiînjunghiere. Nu toţi însă! Deocamdată, sunt puţin peste 160 de echipamente, doar pentru cei din trupele speciale şi criminalitate organizată. Mai este nevoie de alte 35 de mii, pentru poliţiştii din stradă, dar se caută soluţii.

O vestă costă 1100 de lei şi ar trebui să ofere protecţie împotriva unui atac cu armă albă, dar şi cu armă de foc.

În gara din Suceava, Sorin Vezeteu nu ar fi fost fără apărare în faţa cuţitarului. Însă, echipamentul de protecţie abia acum se pregăteşte. După moartea lui. Şi nu va ajunge la toţi poliţiştii, scrie Observator.

Echiparea durează doar câteva secunde, dar în mod normal, poliţiştii le vor purta pe sub uniforma de serviciu, cămaşă sau ţinuta de iarnă.

Asta pentru că nu trebuie să dea impresia că este o situaţie de confilct, tensionată. În mod normal, vesta ar trebui să-i protejeze de armă albă sau armă de foc.

„Au fost achizitionate 164 de veste tip maieu şi se afla in dotarea politistilor de la combaterea criminalitatii organizate si structuri speciale”, a declarat Georgian Dragan, purtător de cuvânt IGPR.

Nu se ştie când vor ajunge vestele şi la agentul din stradă, nu doar la trupele de elită.

O singură vestă a costat Poliţia 1.100 de lei, iar licitaţia a fost câştigată de un producător din Bucureşti.

Până la sfârşitul lunii viitoare vor mai fi livrate alte 340. Poliţia anunţă că ar avea nevoie de 35 de mii de veste. Deocamdată, se caută soluţii.

Info

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
TE-AR MAI PUTEA INTERESA