AcasăActualitatePROPUNERI PENTRU PRIMĂRIE – Asociația Elevilor din Maramureș cere burse și transport...

PROPUNERI PENTRU PRIMĂRIE – Asociația Elevilor din Maramureș cere burse și transport în comun gratuit pentru elevii din Baia Mare

DISTRIBUIȚI

PROPUNERI PENTRU PRIMĂRIE   Burse pentru elevii cu o medie generală de cel puțin 8,5 și nota 10 la purtare și introducerea unui abonament gratuit pe o linie de transport în comun, pe raza municipiului Baia Mare. Acestea sunt propunerile pe care, printr-un comunicat de presă remis în urmă cu puțin timp, Asociația Elevilor din Maramureș le transmite Primăriei Baia Mare.

Asociația Elevilor din Maramureș amintește în comunicat faptul că și în alte orașe ale țării există cel puțin o linie de transport în comun cu care elevii pot călătorii gratuit spre unitățile de învățământ.

Vă redăm mai jos, integral, comunicatul de presă

În contextul adoptării bugetului local, AEM solicită acordarea burselor de merit în temeiul la purtarticolului 8, alin. 1, litera a), al Ordinului de Ministru 5576/2011 care prevede criteriile de acordare a burselor școlare. Totodată, Consiliului Local îi este propusă introducerea unui abonament gratuit pe o linie, în raza municipiului Baia Mare, pentru elevii înmatriculați în unitățile de învățământ subordonate orașului.

Bursele reprezintă un stimulent pentru elevi în cadrul procesului educațional, de aceea elevii care au obținut media generală de cel puțin 8,50 și nota 10 la purtare în anul școlar anterior, respectiv în primul semestru al anului școlar anterior, aflați în clasele de început ale învățământului primar, gimnazial, liceal sau profesional se încadrează în criteriile de acordare a burselor de merit conform Ordinului de Ministru 5576/2011.

Facilitatea transportului în comun fiind implementată și în alte orașe este considerată benefică municipiului Baia Mare și răspunde nevoilor elevilor care învață la unitățile de învățământ de aici. 

Ca asociație reprezentativă a elevilor considerăm că un sistem educational de calitate depinde de o finanțare corectă. Ne dorim ca elevii să poată beneficia de toate facilitățile care li se pot oferi pentru a se dezvolta armonios și pentru a-și desfășura actul educațional în cele mai bune condiții. Bursele școlare sunt esențiale pentru aceștia, de aceea ne dorim ca acestea să fie acordate în baza criteriilor de acordare a burselor. Totodată, numărul mare de elevi care se deplasează la unitatea de învățământ la care învață cu autobuzul ne-a determinat să solicităm o linie de transport în comun gratuită, fiecare elev având posibilitatea de a alege linia pe care își dorește să o folosească gratuit. Sperăm ca propunerile noastre să fie luate în calcul în momentul adoptării bugetului și să fie benefice pentru elevi”, a declarat Ștefania Cînța, președintele Asociației Elevilor din Maramureș.

Cînța Ștefania

Președintele Asociației Elevilor din Maramureș”

ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA