spot_img
AcasăActualitatePoliticPROPUNEREA PSD/ALDE - Sevil Shhaideh, prima femeie propusă pentru funcţia de...

PROPUNEREA PSD/ALDE – Sevil Shhaideh, prima femeie propusă pentru funcţia de premier al României

DISTRIBUIȚI

Consultările dintre delegaţia PSD-ALDE şi preşedintele Klaus Iohannis au avut loc miercuri, 21decembrie, la Cotroceni. Preşedintele PSD Liviu Dragnea şi co-preşedinţii ALDE Călin Popescu Tăriceanu și Daniel Constantin au făcut parte din delegaţia care a mers la Palatul Cotroceni, pentru consultări cu preşedintele Klaus Iohannis pe tema formării viitorului guvern.

„Avem dreptul să solicit pentru mine postul de prim-ministru dar am ţinut cont de două lucruri: de declaraţiile presedintelui şi de o lege în vigoare”, a declarat Liviu Dragnea, după consultări, relatează Mediafax. Dragnea a spus că nu are nicio relaţie de rudenie cu Sevil Shhaideh, propunerea delegației PSD – ALDE pentru funcția de premier şi că aceasta este membră a PSD din 2015.

Preşedintele PSD a spus că pe Shhaideh o recomandă pentru această funcţie „capacitatea de muncă, ştiinţa administraţiei, viziunea de dezvoltare” şi cunoaşterea „activităţii tuturor ministerelor”. Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat miercuri anterior participării la Cotroceni că a „luat” mandat de la colegii din CEX al PSD pentru a face o propunere de prim-ministru la consultările cu preşedintele Iohannis, dar că nu le-a spus acestora vreun nume de premier.

Cine este Sevil Shhaideh

Sevil Shhaideh, propusă de PSD şi ALDE pentru funcţia de premier, a fost ministru al Dezvoltării Regionale în anul 2015 în Guvernul Ponta. Sevil Shhaideh a fost timp de aproape 20 de ani director de servicii în Consiliul Judeţean Constanţa, iar din 2012, după numirea lui Liviu Dragnea la conducerea MDRAP, este secretar de stat în acest minister. Sevil Shhaideh are 51 de ani, iar în 1987 a absolvit Academia de Ştiinţe Economice, Facultatea de Planificare Economică şi Cibernetică. În 1995 şi 2001, ea a obţinut specializările: expert în administraţie publică şi manager ONG la organizaţia internaţională USAID din Statele Unite ale Americii, iar în 2003 a primit titlul de auditor în urma unui curs susţinut la TUV Institution, potrivit CV-ului său publicat pe site-ul Ministerului Dezvoltării.
În perioada 1987-1991, ea a fost angajată ca analist programator la Trustul pentru Mecanizarea Agriculturii Constanţa, iar din 1991 şi până în 1993 a fost manager Sisteme Informatice la Direcţia de Muncă şi Protecţie Socială a judeţului Constanţa. Ulterior, din 1993 şi până în 2007, Sevil Shhaideh a fost director Sisteme Informatice în Consiliul Judeţean (CJ) Constanţa, iar între anii 2007 şi 2012 a condus Direcţia Generală de Proiecte din CJ Constanţa, având ca principale atribuţii coordonarea şi managementul proiectelor cu finanţare europeană. Simultan, ea a ocupat postul de coordonator al Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România (UNCJR), în perioada în care Liviu Dragnea era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, între principalele activităţi şi responsabilităţi numărându-se elaborare de amendamente legislative cu privire la actele normative care reglementează administraţia publică locală. De asemenea, din anul 2000, ea este preşedinte al Asociaţiei Naţionale a Informaticienilor din Administraţia Publică.

În 2012, imediat după desemnarea lui Liviu Dragnea la conducerea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Sevil Shhaideh a fost numită în funcţia de secretar de stat la acelaşi minister. Conform ultimei sale declaraţii de avere, din 6 mai 2015, Sevil Shhaideh are un apartament de 47 de metri pătraţi, cumpărat în 1994, şi mai multe conturi deschise în 2007 şi 2011, în sumă totală de aproximativ 500.000 de lei.

Sursă info.
Sursă foto.
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA