AcasăAlteleEconomicPROPUNEREA MINISTRULUI MUNCII - Amenzile de circulație ar putea crește cu 31%...

PROPUNEREA MINISTRULUI MUNCII – Amenzile de circulație ar putea crește cu 31% de la 1 ianuarie 2018

DISTRIBUIȚI

PROPUNEREA MINISTRULUI MUNCII  Amenzile de circulaţie cresc cu 31% de la 1 ianuarie 2018 dacă o propunere a ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, va fi aprobată de Guvern.

Lia Olguţa Vasilescu, Ministrului Muncii, a propus ca amenzile de circulaţie să crească de la 1 ianuarie 2018 cu 31% deoarece salariului minim brut pe economie se majorează de la 1.450 de lei la 1.900 de lei.

Vă propunem astăzi o hotărâre de guvern într-o primă citire prin care salariul minim brut pe ţară să crească la 1.900 de lei de la 1 ianuarie 2018, astfel încât salariile românilor să nu fie afectate de întoarcerea sarcinii fiscale”, a declarat, joi, ministrul muncii, Lia Olguţa Vasilescu.

Majorarea salariului minim aduce după sine şi o creştrere a cuantumului amenzilor rutiere. Potrivit articolului 98 din Codul Rutier, amenzile contravenţionale se stabilesc pe clase, în funcţie de numărul de puncte de amendă aplicate. Un punct-amendă reprezintă, valoric, 10% din salariul minim brut pe economie, astfel că o eventuală creştere a acestui indicator aduce cu sine o creştere a amenzilor.

Astfel, valoarea unui punct-amendă va ajunge la 190 de lei, de la 1 ianuarie 2018.

Cele mai mici amenzi, cele aplicabile clasei I de sancţiuni, ajung la 570 de lei (2 sau 3 puncte amendă), în timp ce amenzile cele mai mari aplicate persoanelor fizice sunt din clasa IV şi ajung la 20 de puncte-amendă, adică 2.900 de lei.

Sursă info și foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA