spot_img
AcasăAlteleEconomicPROPUNEREA ANAF – Persoanele fizice cu datorii de sub 15.000 de lei...

PROPUNEREA ANAF – Persoanele fizice cu datorii de sub 15.000 de lei nu vor mai apărea pe lista datornicilor

spot_img

DISTRIBUIȚI

PROPUNEREA ANAF  Anul trecut, ANAF a publicat liste cu datornicii persoane fizice, cu restanţe de peste 1.500 lei. Listele au generat mai multe replici din partea unor persoane care fie şi-au plătit taxele, fie se judecau cu Fiscul, considerând că nu trebuie să plătească sumele impuse de către ANAF.

În urma acestor dispute, Fiscul a propus „modificarea procedurii de publicare a listelor cu obligaţii fiscale restante, respectiv a plafoanelor sub care cuantumul total al obligațiilor fiscale restante nu mai fac obiectul publicării pe site”.

„Aceste plafoane sunt: a) 500.000 lei, pentru marii contribuabili; b) 250.000 lei, pentru contribuabilii mijlocii; c) 100.000 lei, pentru celelalte categorii de debitori, inclusiv în cazul persoanelor fizice care înregistrează obligații fiscale restante și din desfășurarea de activități economice în mod independent sau exercită profesii libere; d) 15.000 lei, pentru debitorii persoane fizice, altele decât cele de la lit. c)”, a precizat instituţia fiscală, într-un comunicat, conform News.ro.

În 16 mai 2016, ANAF a publicat lista cu datornicii persoane fizice, cu restanţe de peste 1.500 lei la 31 martie, fiind înregistraţi 187.230 debitori, care aveau de plată 3,4 miliarde lei, inclusiv din activităţi independente sau profesii libere.
În luna iulie 2016, ANAF a schimbat regulile de publicare a listelor datornicilor la buget,  eliminând persoanele fizice şi firmele ale căror datorii la stat sunt mai mici sau egale cu sumele pe care trebuie să le primească de la stat, prin restituire sau rambursare.

După modificarea procedurii, listele publicate în august 2016 mai conţineau doar 126.365 de persoane fizice cu datorii la stat, care însumau peste 3 miliarde lei (671,1 milioane euro) în 30 iunie 2016.

Sursă info.

Sursă foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA