AcasăActualitateSocialPROPUNERE ÎN PARLAMENT - Asistații social ar putea pierde venitul minim garantat...

PROPUNERE ÎN PARLAMENT – Asistații social ar putea pierde venitul minim garantat dacă refuză un loc de muncă

spot_img

DISTRIBUIȚI

PROPUNERE ÎN PARLAMENT Un deputat PNL le-a pus gând rău asistaţilor social. În cazul în care oamenii refuză un loc de muncă, să piardă automat ajutorul social, propune parlamentarul.

În prezent, legea le dă dreptul asistaţilor social să refuze de trei ori un loc de muncă. Modificările vor fi supuse la vot săptămâna viitoare.

Aproape 220.000 de români beneficiau la sfârşitul lunii trecute de venit minim garantat. Statul le-a plătit acestor oameni în luna octombrie aproape 60 de milioane de lei, adică în jur de 13 milioane de euro.

Cu toate că unii sunt apţi să lucreze, munca nu le place, conform Ştirile TVR.

Un deputat PNL vrea ca astfel de comportamente să nu mai fie tolerate şi propune schimbarea legii.

Florin Roman, deputat PNL: „Din păcate, foarte mulţi s-au învăţat să nu muncească în România. Preferă să stea în birturi, să bea pe datorie decât să muncească. (…)

Propun ca, dacă refuzi o singură dată un loc de muncă conform pregătirii tale profesionale, pe raza unităţii administrativ teritoriale în care domiciliezi, practic să pierzi acest drept de a beneficia de venit minim garantat”.

În prezent, refuzul unui loc de muncă sau neparticiparea la serviciile oferite de agenţiile de ocupare a forţei de muncă atrag suspendarea plăţii ajutorului social.

Doar dacă refuză oferta de 3 ori la rând, asistatul îşi pierde drepturile băneşti.

În comuna vrânceană Ciorăşti, primăria a tăiat ajutoarele sociale în cazul celor care nu au vrut să lucreze la societatea înființată de Consiliul local.

Cei care au acceptat au carte de muncă și un venit lunar deloc de neglijat.

În urmă cu 5 ani, aproape 10% din populația comunei primea ajutor social. Atunci, primarul s-a gândit să înființeze o societate pe lângă Consiliul local, unde să angajeze forța de muncă din rândul asistaților.

Din cele 80 de persoane, doar 20 au acceptat oferta. Alți 22 care erau apți au refuzat.

În topul judeţelor cu cei mai mulţi asistaţi social sunt Dolj, Buzău, Bacău, Galaţi, Teleorman şi Vaslui.

Sursa info

Sursa foto

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.










TE-AR MAI PUTEA INTERESA