Acasăoameni noiPROPUNERE LEGISLATIVĂ – Elevii ar putea beneficia de o reducere mai mare...

PROPUNERE LEGISLATIVĂ – Elevii ar putea beneficia de o reducere mai mare de 50% pentru transportul în comun

DISTRIBUIȚI

PROPUNERE LEGISLATIVĂ Elevii din învăţământul obligatoriu, profesional şi liceal vor beneficia de un tarif redus cu minimum 50% pentru transportul în comun, prevede o propunere legislativă iniţiată de mai mulţi parlamentari PSD.

Tinerii vor beneficia de tarif redus cu minimum 50% pentru transportul de suprafaţă şi subteran, transportul intern auto, feroviar şi naval, faţă de procentul fix de reducere cu 50% cum este în prezent, potrivit Agerpres.

Proiectul mai prevede că elevii vor beneficia, de asemenea, de tarife reduse cu minimum 75% pentru accesul la muzee, la concerte, la spectacole de teatru, de operă, de film şi la alte manifestări culturale şi sportive organizate de instituţii publice. În prezent, procentul fix de reducere este de 75%.

Iniţiativa legislativă, semnată de 62 de parlamentari PSD, printre care şi premierul Mihai Tudose, precum şi de senatorul PNL Florin Cîţu, modifică în acest sens articolul 84 din Legea Educaţiei Naţionale.

Iniţiatorii consideră că în forma actuală a Legii Educaţiei se creează o discriminare faţă de studenţii de până în 26 de ani care beneficiază de tarife reduse cu minimum 50% pentru transportul local în comun.

De asemenea, interpretarea restrictivă a art. 84 alin. (1) ‘tarif redus cu 50%’ aduce o îngrădire a principiilor autonomiei locale, limitând dreptul autorităţilor administrative locale de a stabili, pe baza unor regulamente locale şi în funcţie de posibilităţile bugetului local, facilităţi suplimentare faţă de minimul de 50%„, susţin iniţiatorii. Propunerea legislativă se află în consultare publică la Camera Deputaţilor.

Sursă info și foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA