AcasăActualitatePROMPTITUDINE, SERIOZITATE ȘI PROFESIONALISM - 50 de ani de la înființarea primului...

PROMPTITUDINE, SERIOZITATE ȘI PROFESIONALISM – 50 de ani de la înființarea primului Batalion de Securitate în Maramureș

DISTRIBUIȚI

PROMPTITUDINE, SERIOZITATE ȘI PROFESIONALISM   Astăzi se împlinesc 50 de ani de când în Maramureș se înființa unitatea independentă, Batalionul de Securitate Maramureș. Pe vremuri, considerată unitate de frunte, astăzi Inspectoratul Județean de Jandarmi „Pintea Viteazul” este cu certitudine printre instituțiile care au parte de respectul și prețuirea maramureșenilor.

Pentru a marca așa cum se cuvine acest moment aniversar, Inspectoratul de Jandarmi „Pintea Viteazul” organizează o serie de manifestări menite să arate transformările prin care a trecut instituția de-a lungul vremii, un istoric care a dus la formarea unei unități de elită în cadrul căreia cei care au ales să servească patria fac acest lucru cu mult curaj și dedicare.

La acest moment aniversar primarul Cătălin Cherecheș i-a asigurat pe jandarmii maramureșeni de toată prețuirea care o poartă celor care îmbracă cu mândrie uniforma militară.

„Pentru că mulți pot îmbrăca, însă puțini înțeleg să onoreze uniforma militară, eu vin în fața jandarmilor maramureșeni cu felicitări și mulțumiri pentru modul exemplar în care colaborăm spre siguranța și binele comunității băimărene. Vremurile pe care le trăim astăzi par, dar nu sunt, mai ușoare decât perioada în care această unitate se înființa. Cei care astăzi sunt în linia întâi au de suferit de pe urma incompetenței administrative la nivel înalt, însă își duc cu demnitate crucea, demonstrând zi de zi valorile care stau la baza acestei frumoase meserii, cea de a fi în folosul cetățenilor.

Mă bucur că sunt mulți tineri care aleg să creadă și să onoreze aceste valori, chiar dacă spiritul lor de sacrificiu, eforturile și curajul nu sunt răsplătite pe măsură. În numele comunității băimărene mulțumesc astăzi tuturor jandarmilor și personalului contractual pentru deschiderea, promptitudinea, seriozitatea și profesionalismul de care dau dovadă în fiecare moment și din care cetățeanul de rând are numai de câștigat. Cu riscul de a fi considerat un visător, cred cu tărie într-un viitor mai bun pentru români și pentru România, pentru cetățeanul de rând, pentru jandarmii care zi de zi se află la datorie, indiferent de situație. Fiecare dintre noi este răspunzător, în domeniul în care alege să își desfășoare activitatea, de acest lucru.

Generațiile care vin în urma noastră merită aceste sacrificii și întreg efortul. Între timp, îmi rămâne să vă mulțumesc pentru tot ceea ce faceți neobosit și negreșit, zi de zi, pentru Baia Mare, pentru Maramureș, pentru România. Sunteți pentru noi un adevărat exemplu de moralitate, onoare, spirit de sacrificiu și curaj, iar pentru toate acestea meritați să fiți admirați și apreciați la adevărata voastră valoare”, a declarat Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare.

În cadrul manifestărilor dedicate aniversării celor 50 de ani de la înființarea unității, Inspectoratul de Jandarmi „Pintea Viteazul” organizează o serie de manifestări, printre acestea numărându-se dezvelirea plăcii aniversare, aducerea unui drapel care a fost arborat la Marea Unire de către delegația de la Cicârlău, aducerea osemintelor Voievodului Mihai Viteazu, întâlnire cu prima generație de cadre militare, precum și o scurtă descriere a istoricului unității.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA