AcasăAdministrațiePROMISIUNE ÎNDEPLINITĂ – După 28 de ani, blocurile-ruină de pe strada Vasile...

PROMISIUNE ÎNDEPLINITĂ – După 28 de ani, blocurile-ruină de pe strada Vasile Alecsandri vor fi reabilitate și modernizate

DISTRIBUIȚI

PROMISIUNE ÎNDEPLINITĂ  Cele trei blocuri-ruină de pe strada Vasile Alecsandri, a căror lucrare probabil nici un băimărean nu credea că se va mai continua vreodată, vor fi reabilitate și modernizate. Ieri, 15 iunie, după aproape 30 de ani de la ridicarea și lăsarea în paragină a blocurilor de locuințe de către Ministerul de Interne, s-a făcut pasul așteptat de fiecare dintre locuitorii din această zonă a orașului.

Cele trei blocuri au fost preluate ieri de către municipalitate în urma unui parteneriat comun cu Ministerul de Interne. Clădirile își vor păstra scopul pentru care au fost ridicate, astfel că, după reabilitarea și modernizarea acestora, vor fi transformate în locuințe de serviciu pentru lucrătorii din poliție, sănătate, educație, jandarmerie, pompieri, dar și pentru lucrătorii din administrația locală.

Reabilitarea blocurilor-ruină de pe strada Vasile Alecsandri a fost un proiect asumat de către primarul Cherecheș în urmă cu câțiva ani. Deși au existat diverse piedici, ieri s-a făcut un pas important pentru realizarea acestui deziderat

Lucrările pentru blocurile de locuințe au fost începute de către Ministerul de Interne, investiția ridicându-se la aproximativ 500.000 de euro. Lucrările nu au putut fi continuate din diverse cauze, iar imobilele pradă oamenilor străzii. Ieri, primarul Cherecheș, împreună cu noul inspector șef al IPJ Maramureș au făcut primul pas important pentru începerea lucrărilor de reabilitare a blocurilor.

Inţial, lucrarea la cele trei blocuri de locuinţe a fost demarată de Ministerul de Interne din fondurile pe care le avea la dispoziţie, investiţie de aproximativ 500.000 de euro. Investiţie care prin transferul către municipiul Baia Mare a fost blocată acum câţiva foarte mulţi ani, aproape 15 ani. Acum a venit momentul, după îndelungi discuţii la nivel birocratic, să facem acest pas şi o parte din apartamente vor fi transferate către Ministerul de Interne, respectiv, Poliţia Română, fiind oferite angajaţilor din Ministerul de Interne, Poliţiei”, a spus Cătălin Cherecheş.

Lucrătorii MAI vor avea prioritate, însă și angajații din sănătate, educație și cei din administrația locală vor putea beneficia de locuință de serviciu

Noul inspector al IPJ Maramureş dă şi tonul unei filosofii importante de a veni în sprijinul angajaţilor. Oamenii, dar mai ales cei tineri au nevoie de un sprijin, atât din Ministerul de Interne, cât şi din primăria Baia Mare, cât şi din alte structuri: învăţământ, spitale, oameni care au nevoie de un impuls în viaţă, de un start pozitiv. (…) Cu siguranţă că parteneriatul dintre municipiul Baia Mare şi Poliţia Română nu se va limita doar la construcţii, ci şi la chestiuni care ţin de obiectivele concrete pe care le avem pentru comunitate”, a spus Cătălin Cherecheş.

Primele lucrări de reabilitare și renovare a blocurilor ar putea fi terminate în 2019

E o veste bună pentru comunitatea noastră profesională, în speranţa materializării grabnice a acestui demers pe care-l salutăm. (…) Ne manifestăm speranţa că acesta este doar unul dintre primele filoane colaborative instituţionale. (…) Ne manifestăm speranţa că anul 2019 va aduce darea în funcţiune a acestor unităţi locative, expresie a faptului că comunitatea locală băimăreană înţelege să valorizeze prestaţia socială a poliţiei, a instituţiei de referinţă în statul român”, a spus Liviu Grozavu. Cele trei blocuri de locuinţe neprotejate erau ocupate temporar de oameni ai străzii sau persoane cu un statut social incert.

ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA