Acasă Administrație PROIECTELE PRIMARULUI CHERECHEȘ – Transport în comun ecologic exclusiv pentru elevi și...

PROIECTELE PRIMARULUI CHERECHEȘ – Transport în comun ecologic exclusiv pentru elevi și noi dotări moderne pentru școlile din Baia Mare

DISTRIBUIȚI

PROIECTELE PRIMARULUI CHERECHEȘ  Cum a obișnuit în fiecare an de când este primar, Cătălin Cherecheș s-a întâlnit cu directorii unităților de învățământ și grădinițe înainte de debutul noului an școlar. În cadrul acesteia au fost prezentate proiectele care vor fi implementate în școlile din municipiu. La rândul lor, directorii au adus în atenția administrației locale problemele cu care se confruntă. Majoritatea au atras atenția în privința lipsei mobilierului școlar. În acest sens, directorii unităților de învățământ trebuie să transmită cât de curând către autoritatea locală o listă cu necesitățile urgente.

Catalog electronic pentru toate unitățile de învățământ din Baia Mare

Catalogul electronic va facilita accesul la educație a elevului, dar reduce și riscul de absenteism școlar. Mai mult, leagă o relație de comunicare între directori, elevi și părinții acestora. Platforma permite ca părinții elevilor să afle notele acestora, proiectele în care clasa sau școala este angrenată, dar și absențele acestora.

Începând de săptămâna viitoare vom face o consultare publică și în funcție de aceasta vom implementa o soluție unitară la nivelul unităților școlare. Platforma prezentată aduce mai aproape părintele de școală și ajută elevul în evoluția actului educațional”, spune primarul Cătălin Cherecheș.

Transport în comun ecologic dedicat exclusiv elevilor

Acest proiect este o premieră, un proiect în urma căruia municipiul Baia Mare ar deveni primul oraș din România care a dezvoltat un astfel de circuit. Transportul în comun va fi de tip ecologic, realizat prin intermediul midibus-urilor electrice. Acestea vor opera pe rutele unde sunt situate grădinițele și unitățile de învățământ”, mai spune primarul.

La începutul săptămânii viitoare vor fi transmise unităților de învățământ din Baia Mare materialele necesare pentru consultările cu părinții

Ne dorim ca în urma acestor consultări să identificăm circuitele rutiere unde va funcționa acest tip de transport, respectiv capacitatea mijloacelor de transport de care avem nevoie. Vom amenaja spații dedicate transportului în comun pentru copii, iar în fața unităților de învățământ vor fi amplasate peroane. Ne dorim ca până la începutul anului școlar 2018-2019 să avem un transport în comun ecologic dedicat exclusiv elevilor”, declară Cătălin Cherecheș.

ActualMM

Sursă foto: Facebook

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA