AcasăActualitatePROIECTE DE VIITOR - Craica devine parc public, iar calea ferată de...

PROIECTE DE VIITOR – Craica devine parc public, iar calea ferată de aici și până în Ferneziu devine pistă de biciclete

DISTRIBUIȚI

PROIECTE DE VIITOR  În cadrul conferinței de presă care a avut loc ieri, 8 noiembrie, primarul Cătălin Cherecheș a prezentat două proiecte de viitor importante pentru municipiul Baia Mare și pentru băimăreni: Reabilitarea spațiilor verzi degradate prin înființarea parcului public Craica și transformarea căii ferate dintre Craica-Ferneziu într-o centura de pistă pentru biciclete.

Unul dintre acestea este înființarea parcului public Craica, practic are loc transformarea zonei cenușii a orașului într-un parc public cu tot ce înseamnă prin definiție un parc, fără cocioabe  și totodată, are loc crearea unei centuri formată din piste de biciclete, pe lungimea căii ferate Craica-Ferneziu, potrivi Jurnalmm.ro.

Tot ceea ce înseamnă zonă Craica va fi transformată într-un parc public cu regularizarea pârâului Craica,cu tot ceea ce înseamnă dotări pe care trebuie să le aibă  un parc. Nu vă ascund faptul că pe baza prevederilor legale în următoarea ședință de Consiliu Local tot ceea ce înseamnă cale ferată de la această zonă Craica până sus în Ferneziu va fi preluată prin HCL de către municipiu și transformată în pistă de biciclete, pentru toți cei care, chiar merg la muncă din Ferneziu la Aramis sau Italsofa. Plus că am văzut peste tot  în marile orașe că pistele de biciclete adevărate nu sunt în centrul orașului ci în afara orașelor sau înconjoară orașul.

Principala centură pe care trebuie să o aibă municipiul Baia Mare  trebuie să fie o centură de biciclete , pentru pistele de biciclete.Proiectul cuprinde și demolări. Nu facem parcul deasupra cocioabelor, nu va fi un parc de cocioabe. Va fi un parc cu copaci, cu flori, cu voie bună, cu civilizație, fără fum, fără cauciucuri arse, fără manele, fără astfel de lucruri care au adus cetățenii din zonă la un nivel de exasperare greu de atins, în mod normal.”, a menționat primarul, Cătălin Cherecheș.

Sursă info.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA