spot_img
AcasăAlteleEconomicPROIECT- Plafonul de încasări în numerar al restaurantelor va fi ridicat

PROIECT- Plafonul de încasări în numerar al restaurantelor va fi ridicat

DISTRIBUIȚI

Legea care impune tuturor comercianţilor să accepte încasări în numerar de maximum 10.000 de lei pe zi, va fi modificată, potrivit unui proiect de act normativ al Ministerului Finanţelor. Modificarea îi vizează pe patronii de localuri care organizează nunţi şi botezuri şi care nu vor mai fi obligaţi să respecte acest plafon.

„Îmbunătățirea cadrului legal al acestui act normativ este necesară și în cazul activităților desfășurate de organizatorii de evenimente speciale, cum ar fi: nunți, botezuri, activități care presupun achitarea contravalorii serviciilor prestate de către beneficiarii acestora, în cele mai multe cazuri, din sumele de bani în numerar (daruri), primite la aceste evenimente”, se arată în nota de fundamentare a actului normativ.

Legea 70 din 2005, care impunea plafonul zilnic de 10.000 de lei pentru orice comerciant care primea bani în numerar, va fi astfel modificată. Fiecare patron de restaurant care organizează nunţi şi botezuri va putea să primească mai mulţi bani cash, dar nu oricum. Trebuie să informeze Fiscul despre noul plafon de încasări cash pe care şi-l pun iar organul fiscal trebuie să-şi dea acordul.

Sursa: rtv.net

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA