spot_img
AcasăLifestyleSănatatePROIECT - Peste 130 de medicamente introduse în Catalogul naţional, 44 vor...

PROIECT – Peste 130 de medicamente introduse în Catalogul naţional, 44 vor fi scoase, pentru 29 scad preţurile

DISTRIBUIȚI

PROIECT Ministerul Sănătăţii vrea să introducă în Catalogul naţional al preţurilor medicamentelor 132 de produse noi, să excludă 44 de produse şi să scadă preţurile pentru alte 29.

PROIECT Proiectul de Ordin al ministrului Sănătăţii care modifică şi completează anexele din actul normativ din 2015 privind preţurile maximale ale medicamentelor cuprinse în Catalogul naţional al preţurilor medicamentelor autorizate de punere pe piaţă în România şi a preţurilor de referinţă generice ale acestora (CANAMED) a fost pus în dezbatere publică.

Potrivit proiectului, în CANAMED se introduc 132 de medicamente şi scad preţurile pentru 29 de produse.

De asemenea, vor fi excluse din Catalog 44 de produse, din mai multe motive, printre care expirarea termenului de valabilitate a autorizaţiilor de punere pe piaţă a medicamentelor şi furnizarea de medicamente pentru nevoi speciale, precum şi la solicitarea deţinătorilor autorizaţiilor de punere pe piaţă.

Dintre cele 132 de medicamente introduse în CANAMED, 32 sunt inovative, opt biosimilare, două sunt medicamente „orfane”, folosite pentru tratarea bolilor rare, şi restul sunt generice.

citeşte şi STATISTICĂ – Românii sunt slăbuții Europei, în Malta trăiesc cei mai mulți adulți obezi

Ministerul Sănătăţii aduce şi unele corecţii privind încadrarea eronată a unor medicamente la alte preţuri sau încadrarea greşită la generice în loc de biosimilare.

 sursa

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA