spot_img
AcasăAdministrațiePROIECT | "Parcul Minelor” din Baia Sprie, la un pas să devină...

PROIECT | „Parcul Minelor” din Baia Sprie, la un pas să devină realitate

DISTRIBUIȚI

„Parcul Minelor”, un proiect care va transforma Dealul Minei din Baia Sprie într-un loc de relaxare, promenadă, cu puncte de informare în domeniul mineritului, al faunei, geologiei și istoriei va deveni curând realitate, anunță primarul orașului, Sebastian Alin Birda.

Printre punctele de atracție din noul parc se vor număra ruinele Puțului Francisc, Crăpătura Zorilor și Lacul Albastru. De asemenea, Dealul Minei va fi protejat în acest fel prin acordarea statutului de pădure parc.

Alături de membrii Asociației Mineritului Maramureșean am identificat și elemente de interes istoric, științific și cultural. Un număr semnificativ de galerii miniere private din ultimii 300 de ani, halde cu material din diferite perioade istorice, abataje vechi, forme de eroziuni specifice și spectaculoase puncte de belvedere. Dealul Minei, Lacul Albastru sunt sinonime pentru noi cu însăși Baia Sprie. Le protejăm așa cum facem cu căminul nostru deoarece reprezintă simboluri ale locurilor noastre. Abia astept sa ne întâlnim pe munte, pe Dealul Minei, pe traseele montane”, se arată în postarea publicată pe rețelele de socializare de către primarul orașului Baia Sprie.

ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA