AcasăAlteleEconomicPROIECT LEGISLATIV 2018 - Impozitul pe venitul global al gospodăriilor: cum vor...

PROIECT LEGISLATIV 2018 – Impozitul pe venitul global al gospodăriilor: cum vor fi taxate veniturile din investiții, dividende și dobânzi

DISTRIBUIȚI

Veniturile din dividende vor fi scutite de impozit, dar la cele din alte investiţii – care acum sunt scutite de taxe – se va aplica o cotă de 3%, reiese din proiectul legislativ care va introduce din 2018 impozitul pe venitul global al gospodăriilor.

Potrivit proiectului, veniturile din dividende ar urma să fie scutite de impozit, arată Ziarul Financiar. În prezent, această categorie de venit este impozitată cu 5%. Proiectul care prevede modificarea Codului fiscal se află în lucru la Ministerul Finanţelor,

Firmele care distribuie dividende nu vor mai fi obligate să rezină la sursă impozitul

Obligaţia calculării şi reţinerii impozitului pe veniturile sub formă de dividende revine persoanelor juridice, odată cu plata dividendelor, prevede actualul Cod Fiscal. După modificarea acestuia firmele care distribuie dividende (părţi din profitul realizat într-un an) nu vor mai avea obligaţia de a reţine la sursă impozitul pe dividende. Toate acestea se vor întâmpla, însă, în prima parte a anului 2019, când se vor calcula dividendele pe anul 2018.

Veniturile din dividende fac parte din categoria veniturilor din investiţii, alături de veniturile din dobânzi, câştigurile din transferul titlurilor de valoare şi orice alte operaţiuni cu instrumente financiare, inclusiv instrumente financiare derivate, câştigurile din transferul aurului financiar şi veniturile din lichidarea unei persoane juridice.

Continuarea, AICI.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA