AcasăslolvaciaPROIECT ÎNDRĂZNEȚ - Picturi celebre printate tridimensional, pentru a putea fi admirate...

PROIECT ÎNDRĂZNEȚ – Picturi celebre printate tridimensional, pentru a putea fi admirate şi de nevăzători

DISTRIBUIȚI

O platformă online lansată recent realizează imprimare 3D după capodopere din întreaga lume, pentru ca şi persoanele nevăzătoare să poată admira aceste opere de artă.

Proiectul se numeşte The Unseen Art şi este destinat nevăzătorilor care ar vrea să poată admira tablouri celebre, despre care au auzit, dar pe care nu le pot vedea, din cauza handicapului pe care îl au.

Prima pictură care a fost printată tridimensional, în cadrul acestui proiect, este Mona Lisa lui Leonardo da Vinci, scrie Daily Mail. Astfel, nevăzătorii vor avea posibilitatea să atingă picturile, să-şi dea seama cum arată şi să spună care sunt impresiile lor despre fiecare operă de artă.

Picturile tridimensionale sunt disponibile online şi pot fi printate de oricine, cu ajutorul unei imprimante 3D. În curând, realizatorii proiectului vor obţine o întreagă colecţie de tablouri 3D.

Riika, o femeie care s-a născut nevăzătoare, a testat varianta tridimensională a Mona Lisei. Ea era foarte curioasă cum este celebrul tablou despre care auzise numai cuvinte de laudă. Încântată de experienţă, Riikka spune că femeia din tablou nu i se pare deloc frumoasă, dar că acest lucru nu are importanţă, pentru că un om nu trebuie judecat după aspectul său fizic.

Sursa: adevarul.ro

ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA