AcasăEvenimentPROIECT ÎN BAIA MARE – 800 de persoane aflate în risc de...

PROIECT ÎN BAIA MARE – 800 de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială pot beneficia de programul „Standarde pentru Baia Mare-Incluziune și integrare fără discriminare”

spot_img

DISTRIBUIȚI

PROIECT ÎN BAIA MARE   Integrarea socială a persoanelor care provin din zonele marginalizate ale Municipiului Baia Mare rămâne o prioritate pentru întreaga comunitate. Prin implementarea proiectului „Standarde pentru Baia Mare-Incluziune și integrare fără discriminare”, 800 de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială (copii, femei înscărcinate, persoane cu dizabilități, vârstnici, adulți apți de muncă) au posibilitatea de a beneficia de servicii integrate: includerea și menținerea în educație, acces pe piața muncii, formare profesională, servicii medicale și socio-medicale, îmbunătățirea condițiilor de locuit. Scopul fiind creșterea calității vieții a persoanelor din zona de implementare a proiectului, respectiv Cartierul Ferneziu, inclusiv străzile Luminișului și Horea.

Pentru a promova serviciile oferite grupului țintă, experții proiectului au organizat o acțiune stradală, conform subactivității 2.1. În cadrul evenimentului care a fost desfășurat joi, 23 august, persoanele întâlnite în zona de implementare a proiectului au primit informații despre serviciile și beneficiile oferite. Experții au discutat cu persoanele întâlnite în comunitate, au postat fluturași în cutiile poștale și au centralizat informații despre persoanele care sunt eligibile, în vederea recrutării.

Proiectul „Standarde pentru Baia Mare-Incluziune și integrare fără discriminare” este implementat de către Municipiul Baia Mare în parteneriat cu Asociația Filantropică Sfântul Ierarh Iosif Mărturisitorul, Școala Gimnazială Nicolae Bălcescu Baia Mare și Penitenciarul Baia Mare.

Comunicat de presă

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA