Acasăsinucidere maramuresPROIECT - "Graniţe deschise pentru urşii din Carpaţii României şi Ucrainei" (Sugau...

PROIECT – „Graniţe deschise pentru urşii din Carpaţii României şi Ucrainei” (Sugau – Sighetu Marmatiei)

spot_img

DISTRIBUIȚI

În ultimii zece ani WWF-România a sprijinit şi a promovat managementul responsabil al pădurilor de stat şi private prin implementarea unor proiecte ample la nivel naţional. De data aceasta în cadrul proiectului „Graniţe deschise pentru urşii din Carpaţii României şi Ucrainei”, între 17 şi 20 decembrie a avut loc la Şugău – Sighetu Marmaţiei o întâlnire a echipei WWF-România cu specialişti în administrarea pădurilor, din România şi Ucraina, prieteni şi parteneri ai WWF.

Obiectivul întâlnirii a fost armonizarea  modurilor de aplicare în România şi Ucraina a conceptului PVRC  (PĂDURI CU VALOARE RIDICATĂ DE CONSERVARE).  Odată aplicat, conceptul PVRC sprijină şi optimizează consistent gospodărirea adecvată a pădurilor cu valoare excepţională ecologică, socială sau culturală şi este indispensabil în primul rând administratorilor şi proprietarilor de păduri care vor să dovedească gestionarea responsabilă a resurselor forestiere, independent sau în cadrul procesului de certificare a pădurilor. Poate fi însă folosit şi de companiile care achiziţionează produse forestiere sau de alţi factori implicaţi în gospodărirea durabilă a pădurilor sau în gestionarea ariilor protejate.

Proiectul „Graniţe deschise pentru urşii din Carpaţii României şi Ucrainei” este implementat de filiala Maramureş a WWF-România în parteneriat cu organizaţia RachivEcoTur din Ucraina în cadrul Programului de cooperare transfrontalieră Ungaria-Slovacia-România-Ucraina 2007-2013.

Vă invităm să descoperiţi mai multe detalii aici: www.wwf.ro sau www.certificareforestiera.ro

Informatii si fotografie furnizata de WWF-România

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA