AcasăActualitateSocialPROIECT – Federația Organizațiilor Neguvernamentale de Tineret demarează un nou proiect de/şi...

PROIECT – Federația Organizațiilor Neguvernamentale de Tineret demarează un nou proiect de/şi pentru tineret în parteneriat cu CJ Maramureș

DISTRIBUIȚI

 PROIECT Federația Organizațiilor Neguvernamentale de Tineret din Maramureș (FONT MM) are ca scop reprezentarea intereselor organizațiilor neguvernamentale de și pentru tineret din Maramureș în relația cu alte structuri neguvernamentale, mediul privat, instituțiile statului, comunitate și beneficiari.

PROIECT FONTMM a depus miercuri, 1 februarie, pe programul Erasmus +, un proiect de finanțare pentru realizarea unei strategii de tineret a județului, proiect înregistrat sub denumirea ”Tineri activi în societate prin dialog structurat”.

Raul Drența, secretarul general al FONTMM, a arătat că strategia pe care federația dorește să o realizeze face parte dintr-o inițiativă mai amplă, unde parteneri sunt Consiliul Județean Maramureș, Prefectura Maramureș, Direcția Județeană pentru Tineret și Sport (DJTS) Maramureș și Centrul Universitar Nord Baia Mare.

Consiliul Județean Maramureș a fost partener al FONT și în proiectul ”Identificarea nevoilor tinerilor maramureșeni”, care s-a derulat în perioada septembrie – noiembrie 2016.

”Prin finanțarea pe care sperăm să o accesăm pe programul Erasmus+, ne dorim să realizăm o strategie de tineret pentru județul Maramureș, strategie pe care Consiliul Județean, prin președintele Gabriel Zetea, o susține și dorește să o implementeze.

Ne propunem consultarea a 1.294 de tineri printr-o serie de focus-grupuri, urmate de întâlniri de lucru pe dezvoltarea strategiei, pentru a putea trece la următorul pas, consultarea publică și, în final, adoptarea acesteia.

La acest proiect am lucrat ca o echipă sudată, formată din șase membri și sperăm că răspunsul primit la finalul lunii februarie, când se anunță câștigătorii proiectelor, să fie cel la care sperăm cu toții.

Apreciem implicarea constantă a Consiliului Județean Maramureș în toate proiectele noastre.

FONT Maramureș va asigura fondurile speciale obținute pentru implementarea proiectului, logistica de care dispune, resursele umane necesare constând în munca angajaților și a voluntarilor Federației, echipa managerială și managementul proiectului”, a arătat secretarul general al FONTMM, Raul Drența.

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, a declarat că, instituția pe care o conduce, va sprijini organizatorii proiectului în promovarea evenimentelor ce urmează a se desfășura în cadrul acestuia și va facilita accesul la informații publice necesare elaborării strategiei.

Totodată, CJ Maramureș va sprijini implementarea strategiei la nivelul județului.

Comitetul de elaborare a strategiei va cuprinde persoane din aparatul propriu al Consiliului Județean Maramureș, cu experiență în elaborarea de strategii cu expertiză în domeniul tineretului.

„Noul parteneriat pe care Consiliul Județean Maramureș l-a încheiat cu Federația Organizațiilor Neguvernamentale de Tineret Maramureș are ca scop dezvoltarea unei strategii județene la de tineret, strategie care nu există în acest moment și care este necesară.

Încă de la înființarea Federației, la începutul anului 2016, am avut întâlniri benefice la sediul Consiliului Județean cu reprezentanții acesteia organizații și am purtat discuții aplicate privind sprijinul pe care noi, ca entitate județeană, putem să îl acordăm tinerilor.

Acum am demarat al doilea proiect în care suntem parteneri ai FONT și care sperăm să fie o adevărată reușită”, a arătat Gabriel Zetea.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA