AcasăActualitate112PROIECT DEPUS LA SENAT - Persoana care deţine permis de armă trebuie...

PROIECT DEPUS LA SENAT – Persoana care deţine permis de armă trebuie informată de poliţie cu trei luni înainte de expirarea termenului

spot_img

DISTRIBUIȚI

PROIECT DEPUS LA SENAT  Astfel, titularul permisului de armă ar trebui informat de poliţie cu trei luni înainte de expirarea termenului, pentru a se evita astfel cazurile de urmărire penală pentru neglijenţă, potrivit unei propuneri legislative iniţiate de deputaţi ai PSD-ALDE.

Mai exact, se propune modificarea art.25 alin. (2) din Legea nr.295/2004.

Astfel încât în vederea prelungirii valabilităţii permisului de armă, titularul acestuia să fie informat cu trei luni înainte de expirarea termenului de către structura de poliţie.

Şi să fie obligat să se prezinte înainte de împlinirea termenului la structura de poliţie competentă în a cărei rază de competenţă teritorială îşi are reşedinţa cu armele înscrise în permis, precum şi cu documentele stabilite în normele metodologice de aplicare a legii.

Proiectul prevede modificarea art.25 alin.(2) din Legea nr.295/2004, care stabileşte categoriile de arme şi muniţii, precum şi condiţiile în care deţinerea, portul, folosirea şi operaţiunile cu aceste arme şi muniţii sunt permise pe teritoriul României, în sensul că titularul permisului de armă este obligat să se prezinte la structura de poliţie competentă pentru prelungirea valabilităţii permisului, înainte de expirarea celor cinci ani.

„Legislaţia în vigoare prevedea înainte de republicarea legii sus menţionată că structura de poliţie competentă atenţionează titularul înainte de expirarea valabilităţii permisului. Legea actuală nu prevede obligaţia de atenţionare a expirării valabilităţii permisului şi, astfel, foarte mulţi titulari ajungă fie urmăriţi penal pentru neglijenţă”, se arată în expunerea de motive.

Iniţiatorii proiectului înregistrat la Senat sunt deputaţii Neculai Iftimie şi Marian-Sorinel Vrăjitoru de la PSD şi Toma Petcu şi Ică Florică Calotă de la ALDE.

sursa info Observator.tv

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA