AcasăActualitateSocialPROIECT DE LEGE ÎN PARLAMENT - Amenzi de până la 2.000 de...

PROIECT DE LEGE ÎN PARLAMENT – Amenzi de până la 2.000 de lei pentru cei care evacuează din spațiul public mamele care își alăptează bebelușii

DISTRIBUIȚI

PROIECT DE LEGE ÎN PARLAMENT  Firmele care evacuează din spațiile proprii mamele care vor să își alăpteze bebelușii riscă amenzi de până la 2.000 de lei, în timp ce persoanele fizice vor fi sancționate cu amendă de până la 500 de lei. Mai mulți parlamentari PNL și USR au depus în Parlament un proiect de lege care vine în apărarea mamelor care vor să alăpteze în spațiul public. Reacția aleșilor a apărut după un scandal în care a fost implicată Cristina Șișcanu, soția lui Mădălin Ionescu.

Recent, Cristina Șișcanu a făcut publică o fotografie în care apare în timp ce își alăptează fiica în public. Imaginea a stârnit numeroase controverse, Cristina Șișcanu fiid criticată dur în mediul online. Prezentatorul de televiziune Mădălin Ionescu a sărit imediat în apărarea soției sale.

În urma dezbaterii publice care s-a lansat, pe acest subiect, mai mulți parlamentari au depus în Parlament un proiect de lege privind alăptarea în spaţii publice. Iniţiativa este semnată de deputați și senatori de la PNL şi USR, printre care Ovidiu Raeţchi, Leon Dănăilă, Adriana Săftoiu, Alina Gorghiu (PNL) Cosette Chichirău, Cristina Prună, Cristian Ghinea (USR).

Ce prevede proiectul de lege: Împiedicarea unei mame de a alăpta bebelușul de până în doi ani poate aduce amenzi de până la 2.000 de lei pentru firme

Potrivit proiectului, faptele prevăzute şi sancţionate de către acesta constituie, în accepţiunea legiuitorului, discriminare şi încălcarea dreptului la hrană al copiilor.  Astfel, constituie contravenţie şi se sancţionează evacuarea dintr-un spaţiu public a unei mame care are dreptul de a se afla în acel spaţiu şi care alăptează un copil de până la 24 de luni.

De asemenea, se pedepsește contravențional și interzicerea în orice mod a alăptării în spaţii publice a unui copil de până la 24 de luni și refuzul furnizării de servicii unei persoane care alăptează un copil de până la 24 de luni, în condiţiile în care persoana are dreptul de a beneficia de serviciul respectiv.

Nerespectarea acestor prevederi de către persoanele fizice ar urma să fie sancţionată cu amendă contravenţională de 100 – 500 lei, în timp ce persoanele juridice riscă amenzi de la 1.000 la 2.000 de lei.

Citește continuarea, AICI.

Sursă foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA