AcasăActualitateSocialPROIECT DE LEGE – Gratuitate pentru pensionari la teatru, film și concerte

PROIECT DE LEGE – Gratuitate pentru pensionari la teatru, film și concerte

DISTRIBUIȚI

PROIECT DE LEGE  Bilete gratis pentru pensionari, la teatru, film și concerte. Un proiect de lege își propune să deschidă accesul la cultură bunicilor care, din lipsă de bani, nu își mai permit să meargă la spectacole.

O mare parte a pensionarilor români nu își pot permite să meargă măcar odată pe an la un spectacol, la un teatru sau la operă, întrucât au pensii mici, iar banii nu le ajung decât pentru traiul de zi cu zi.

ÎNVĂŢĂMÂNTUL GRATUIT NU E GRATUIT – Cât costă să fii elev la o școală de stat din România

Înainte de a ieși la pensie, foarte mulți dintre aceștia mergeau cel puțin odată pe lună la un film, la teatru sau la un spectacol, dar acest „obicei” a fost practic uitat, întrucât nu își mai pot permite decât să meargă la spectacolele oferite gratis cu anumite prilejuri.

Pentru „a-i ține în priză”, aleșii vor să le faciliteze accesul la artă și cultură, prin oferirea de gratuități la teatru, la spectacole sau alte manifestări culturale. Concret, la Parlament va fi depusă o lege prin care toți pensionarii care au un venit mai mic de 1500 de lei lunar să poată beneficia de 4 intrări gratuite pe lună la teatru, expoziții de artă, spectacole sau alte manifestări culturale.

ACUZE – Lector suspectat de deturnare de fonduri europene

„Foarte mulți pensionari mergeau măcar odată pe lună la spectacole, filme,teatru sau expoziții atunci când erau în activitate. Acum, din cauza veniturilor reduse, nu își mai permit acest lucru. De aceea, propun să le facilităm accesul la cultură bunicilor noștri, prin acordarea a 4 intrări gratuite la manifestările culturale din zona în care locuiesc”, ne-a spus senatorul PSD Ionel Agrigoroaei, inițiatorul legii.

Biletele gratuite vor fi acordate de primării acelor pensionari care au un venit de până la 1500 lei și care își doresc să își petreacă timpul la teatru, expoziții, biblioteci sau alte manifestări culturale.

Sursă

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA