Acasă Altele Economic PROIECT DE LEGE - Firmele care își desfășoară activitatea în România să...

PROIECT DE LEGE – Firmele care își desfășoară activitatea în România să plătească impozit în țară

DISTRIBUIȚI

PROIECT DE LEGE Companiile multinaționale ar putea plăti un nou impozit în țara în care își desfășoară activitatea, adică în România, în cazul nostru. Inițiativa aleșilor de la Putere este a doua de acest gen, după ce anul trecut, liberalii au avut și ei o astfel de tentativă, scrie Libertatea.

PROIECT DE LEGE În cazul actului normativ propus de PNL, în expunerea de motive se menționa că „propunerea legislativă dorește să garanteze faptul că impozitele sunt plătite acolo unde sunt generate profiturile și acolo unde este create valoarea.

Considerăm că este esential să se restabilească încrederea în echitatea sistemelor fiscal și să permit guvernelor să își exercite în mod efectiv suvernanitatea fiscală”.

Potrivit inițiatorilor acestui proiect, în mediul de afaceri din România există un dezechilibru care afectează competitivitatea și dezvoltarea pieței interne.

În timp ce unii întreprinzători plătesc 16% impozit pe profit, unele companii cu activitate în mai multe state își trimit profitul, înregistrat în România, în state terțe din această lume, inclusive prin intermediul unor societăți comerciale de tip offshore.

Vocile politice au început deja să devină vocale pe rețelele de socializare. „L-am auzit pe președintele executiv al PSD că lucrează ei la o formulă de impozitare nouă și speră că multinaționalele vor plăti impozitele in Romania!

Ce formula să mai inventăm, domnilor? Încă de anul trecut am depus la Parlament proiectul de lege care implementează Directiva 1164/2016 și care OBLIGĂ multinaționalele să plătească impozitul acolo unde fac profitul, adică în Romania! De ce nu adoptăm în regim de urgență acest proiect de lege?

Așa cum s-a putut eliminarea celor 102 taxe, se poate și asta! În fiecare lună, circa 4 miliarde de euro ies din România prin intermediul companiilor off-shore!!!”, a declarat deputatul Daniel Zanfir, pe Facebook.

sursa

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA