AcasăAlteleEconomicPROIECT APROBAT - Împrumut de 175 de milioane de euro pentru construcția...

PROIECT APROBAT – Împrumut de 175 de milioane de euro pentru construcția de locuințe ANL pentru tineri

DISTRIBUIȚI

Guvernul a aprobat joi un proiect de lege în baza căruia România va împrumuta 175 de milioane de euro pentru construcția prin ANL de locuințe, destinate închirierii, pentru persoane sau familii tinere, informează Executivul.

Potrivit unui comunicat, Guvernul propune astfel Parlamentului „aprobarea Acordului-cadru de împrumut dintre România și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru realizarea unui proiect de construire/renovare/modernizare a unui număr de aproximativ 6.990 de locuințe destinate închirierii de către persoane și familii tinere, ale căror venituri nu permit închirierea unei locuințe de pe piața liberă”.

Costul total net estimat al proiectului este de 250 de milioane euro, din care împrumutul de la BDCE va finanța până la 70% din costurile totale eligibile.

„Restul sumei va fi completată din bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin Agenția Națională pentru Locuințe și surse proprii ANL — 37,5 milioane euro și din bugetele locale — 37,5 milioane euro”, informează Executivul.

Proiectul va fi implementat într-o perioadă de circa cinci ani, 2016 — 2020, de către ANL, desemnată agenție de implementare, căreia i se va delega întreaga autoritate și responsabilitate privind realizarea proiectului și utilizarea sumelor alocate acestuia.

„Beneficiarii proiectului vor fi persoanele/familiile tinere cu vârsta până în 35 de ani la data depunerii cererii pentru locuințe și vor fi selectați de comisiile sociale ale consiliilor locale din județe”, menționează Guvernul.

Sursa citată mai precizează că împrumutul BDCE are o perioadă de rambursare de 20 de ani, cu o perioadă de grație de maximum 5 ani, și va fi acordat în condiții avantajoase de piață pentru România.

agerpres.ro

foto arhivă

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA