Acasăoameni noiPROIECT ADOPTAT DE DEPUTAȚI - Elevii olimpici, dar și profesorii care i-au...

PROIECT ADOPTAT DE DEPUTAȚI – Elevii olimpici, dar și profesorii care i-au pregătit, vor fi premiați de către stat

DISTRIBUIȚI

PROIECT ADOPTAT DE DEPUTAȚI  Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, un proiect de lege care prevede acordarea burselor de merit olimpic şi pentru elevii care au obţinut menţiune la olimpiadele şcolare internaţionale, precum şi răsplătirea profesorilor care i-au pregătit cu un premiu a cărui valoare va fi stabilită de ministru.

Prezenta lege instituie acordarea burselor de merit olimpic internaţional elevilor care au obţinut distincţii, respectiv locurile I, II, III şi menţiune la olimpiadele şcolare internaţionale, precum şi premiile acordate profesorilor care au pregătit elevii ce au obţinut distincţii, respectiv locurile I, II, III şi menţiune la olimpiadele şcolare internaţionale, indiferent de disciplina de învăţământ la care acestea au fost organizate”, se arată în proiectul care modifică Legea nr.235/2010 pentru acordarea burselor de merit olimpic internaţional elevilor premiaţi la olimpiadele şcolare international, conform Mediafax.ro.

Legea în vigoare prevede acordarea burselor de merit olimpic internaţional elevilor care la olimpiadele şcolare internaţionale se situează pe unul dintre primele trei locuri, indiferent de disciplina de învăţământ la care acestea au fost organizate.

Bursele de merit olimpic internaţional se acordă pe o perioadă de 12 luni, începând cu luna imediat următoare obţinerii distincţiilor, respectiv locurilor I, II, III şi menţiune-

Cuantumul lunar al burselor de merit olimpic internaţional acordate este diferenţiat, în funcţie de nivelul distincţiei obţinute, pentru locul I, cuantumul lunar al bursei de merit olimpic internaţional reprezintă echivalentul salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată la data acordării acesteia, iar pentru menţiune, cuantumul lunar al bursei fiind 25% din salariul de bază minim brut pe ţară, potrivit sursei citate.

Profesorii care au pregătit elevii ce au obţinut distincţii la olimpiadele şcolare internaţionale, indiferent de disciplina de învăţământ la care acestea au fost organizate, primesc un premiu al cărui cuantum se stabileşte prin ordin al ministrului educaţiei naţionale.

Sumele necesare acordării burselor de merit olimpic internaţional şi cele necesare pentru premierea profesorilor sunt prevăzute anual în bugetul Ministerului Educaţiei Naţionale şi sunt acordate de la bugetul de stat, potrivit proiectului de lege. Camera Deputaţilor este for decizional.

Sursă info și foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA